BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin paylaşımı neydi?

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 27 Mayıs darbesiyle paylaşımı neydi? 27 Mayıs darbesiyle ilgili skandal paylaşımıyla büyük tepki toplayan Atatürkçü Düşünce Derneği hakkında Ankara Başsavcılığı'nca "darbeyi övmek' suçlamasıyla soruşturma açıldı. ADD'nin 27 Mayıs darbesi paylaşımı sosyal medyada büyük tepki topladı.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 27 Mayıs darbesiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı. #27Mayıs Ordunun arkasında milletin desteği vardı.

Siyasal iktidarın baskısına ve faşist bir diktatörlüğe gidişine karşı verilen bu mücadelede üniversite, gençlik, aydınlar, basın, muhalefet partileri “orduyla el ele” idi. 27 Mayıs 1960 Devrimi, siyasal iktidarı on yıl elinde bulunduran “karşı devrim”i durdurmuştur. Devrimin getirdiği yeni Anayasa ise, Atatürk ilke ve Devrimlerine bağlılığın bilinciyle hazırlanmıştır. Profesör Doktor Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nun tanımıyla: “ Türk halkının insanlık, haysiyet ve haklarını, fikir ve vicdan hürriyetini koruyan, demokratik bir düzen içinde ve ekonomik bir planla kalkınabilmesinin şaşmaz reçetesidir" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 27 Mayıs darbesiyle paylaşımı:



ADD'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşım hükümetten tepki çekti.

ADD'nin paylaşımı hakkında soruşturma başlatılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hem Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacağız hem de dernekler masası olarak hemen soruşturma başlatacağız" dedi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da "Atatürkçü Düşünce Derneği'nde şuanda hüküm süren zihniyetin Atatürk'ten ne kadar uzak olduğunu bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.