BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Cezaevlerine Ergenekon baskını

Ergenekon soruşturması Silivri,Metris, Edirne ve Kandıra cezaevlerine uzandı... İşte o operasyonların ayrıntıları...

Abone ol

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ergenekon operasyonu kapsamında daha önce ifade veren gizli tanık Poyraz ve Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atmaktan tutuklu Bedirhan Şinal'in ifadelerini değiştirmeleri için tehdit edildiği bilgisini aldı.

İddia üzerine Organize şube ekipleri Sedat Peker'in dışarıda bulunan adamlarını teknik ve fiziki takibe aldı.

GİZLİ TANIĞA BASKI

Bugün'ün haberine göre, Peker'in Ergenekon kapsamında gizli tanık olarak ifade veren Poyraz'ın kimlik bilgilerini deşifre ederek kendisi ile ilgili bölümleri geri çekmesini istediği iddia edildi. Peker'in adamları gizli tanık Poyraz'a bunun karşılığında 500 bin dolar teklif etti. Poyraz'ın teklifi kabul etmemesi üzerine Peker'in adamları Poyraz ile Atatürk Havalimanı'nda bir restoranda buluşarak ailesine zarar vereceklerini söyledi. Ayrıca gizli tanık Poyraz'a Sedat Peker'in yazdığı tehdit mektubu verildi. Tehditlere rağmen ifadesini değiştirmeyen Gizli tanık Poyraz bu gelişme üzerine polise giderek Sedat Peker hakkında şikayetçi oldu.

MOLOTOFÇUYA 100 BİN DOLAR

Zanlıların ayrıca teknik ve fiziki takipte Peker'in Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atmaktan tutuklu bulunan Bedrettin Şimal'e ifadesini değiştirmesi için ilk olarak 40 bin dolar teklif ettikleri belirlendi. Şinal'in teklifi kabul etmemesi vemolotoflama olayının Ergenekon davası ile birleştirilmesi üzerine Peker'in adamları Şinal'e 100 bin dolar teklif etti. Teklifi kabul eden Şinalmahkemeye verdiği ifadede "Polis bana bomba vererek Cumhuriyet Gazetesi'ne atmamı istedi. Ben insaflı davranarakmolotofla gazeteye saldırdım.Önceki ifademi reddediyorum" dedi. Şinal'in ifadesini değiştirmesinin ardından Peker'in adamlarının Şinal'in amcası Tacettin Şinal'e 100 bin dolarlık ödeme yaptığı öne sürüldü.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Teknik ve fiziki takibin ardından polis dün sabah saatlerinde aralarında 4 cezaevinin de bulunduğu 21 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında Sedat Peker'in adamı İsmet Yılmaz, avukat B. B. ve Bedrettin Şinal'in amcası Tacettin Ş.'in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 2'si Silivri, biri Metris Cezaevi'nde görevli 3 gardiyan da gözaltına alındı.