BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  GÜNCEL

Bitlis ve Cudi'de PKK'ya ağır darbe

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Bitlis ve Şırnak'ta düzenledikleri operasyonlara ilişkin ayrıntılar netleşti.

Abone ol

Bitlis'in Hizan ilçesi yakınlarında dün çıkan ve akşam saatlerinde 8 olarak açıklanan öldürülen PKK'lının sayısının bugün yapılan arazi aramasında 15'e çıktığı belirlendi.  Şırnak'ın Cudi Dağı'nda süren operasyonlarda da öldürülen terörist sayısı 10'a yükseldi.

Siirt'in Baykan ile Bitlis'in Hizan ilçesi sınırında bulunan Çeltikli köyü kırsalındaki Sehi ormanları mevkiinde dün sabah saat 10.00 sıralarında tespit edilen bir grup PKK'lı ile çatışma çıktı.

Siirt ve Bitlis'ten bölgeye sevk edilen jandarma ve polis özel harekat timlerininde katıldığı operasyonda çatışmalar dün gece geç saatlere kadar sürdü. Dün gece en son 8 olarak belirlenen öldürülen PKK'lı sayısının 15'i bulduğu öğrenildi.

ÇOĞUSU KADIN TERÖRİST

Bu sabah saatlerinde çatışmanın olduğu alanda arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 15 PKK'lının cesedi ile 15 adet kaleşnikof otomatik tüfek, bol miktarda techizat buldu.

Çatışma bölgesinde iki ayrı mağarada yapılan aramada ise bol miktarda lojistik ve yaşam malzemeleri elegeçirildi.

ŞEHİT OLAN KÖY KORUCUSUNUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bitlis merkeze bağlı Çeltikli köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit olan ve yaralanan geçici köy korucularının kimlikleri belli oldu...

Çeltikli köyü Sehi Ormanları mevkisinde 15 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada, İkizler Köyü Uğur mezrasında görevli geçici köy korucusu Reşit Akar'ın şehit olduğu öğrenildi. Çatışmada yaralanan geçici köy korucuları Fethullah Demir, Edip Kızmaz, Behçet Şimşek ise askeri helikopterle bölgeden alınarak Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Şimşek, burada yapılan müdahalelerin ardından Van'a sevk edildi. Bu arada, yaralı korucuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.