BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  GÜNCEL

O ülkeye vizesiz girişler başladı

Türkiye ile Ukrayna arasındaki vizeyi kaldıran anlaşma ile Afgan hastaların Türkiye'de ücretsiz tedavi olmasına imkan sağlayan protokol yürürlüğe girdi.

Abone ol

Türkiye ile Ukrayna arasındaki vizeyi kaldıran anlaşma ile Afgan hastaların Türkiye'de ücretsiz tedavi olmasına imkan sağlayan protokol yürürlüğe girdi.

Türkiye ayrıca Yeni Zelanda ile havayolları arasında rekabete dayalı uluslararası havacılık sistemini ilerletecek ve havayollarında yenilikçi ve rekabetçi hizmetleri geliştirecek.

UKRAYNA'YA VİZESİZ GİRİŞ İZNİ

6 Aralık 1999 tarihinde Saraybosna'da imzalanan "Türkiye ile Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Arasında Kültür Merkezlerinin Kuruluşu ve İşleyişi Hakkında Protokol"ün onaylanması Bakanlar Kurulu'nca 14 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı.

6 Ekim 2009 tarihinde İstanbul'da imzalanan "Türkiye ile Finlandiya Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması" Bakanlar Kurulu tarafından Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine 17 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. "Türkiye ve Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Teknik ve Mali İşbirliğine İlişkin 14 Kasım 2002 Tarihli Anlaşma Uyarınca, Sözkonusu Anlaşmanın İkinci Maddesi Çerçevesinde Uygulanacak 2011 Yılı Projelerinin Tesciline İlişkin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Mutabakat Zaptı" yürürlükte.

"Türkiye ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma"nın onaylanma Bakanlar Kurulu tarafından 17 Şubat 2012 tarihinde karar verildi. Anlaşma hükümlerine göre, her iki devletin vatandaşları geçerli seyahat belgelerine dayanarak, kesintisiz kalış süreleri giriş yaptıkları tarihten itibaren 30 günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak diğer taraf devletin ülkesine girecek, topraklarından çıkacak, transit geçecek