BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Cezaevi Marcoyu olgunlaştırdı

Türkiye'de bir İngiliz kızına cinsel tacizle suçlanan Marco RTL'ye konuştu

Abone ol

Türkiye'de 13 yaşındaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla Türkiye'de yargılanırken serbest bırakılan ve ülkesine dönen Alman genci B.M.W.(17), kişilik olarak değişmediğini, sadece biraz daha olgunlaştığını söyledi.

B.M.W, Alman özel televizyonu RTL'de yayınlanan "Explosiv Spezial" adlı programda Markus Lanz'ın kendisiyle yaptığı özel bir röportajda, normal bir Alman genci olduğunu, ancak ceza evinde bir çok şeyi düşünme imkanı bulduğunu belirterek, "Eski Marco'yum, ancak biraz daha olgunlaştım" dedi. Cezaevinde zamanın çok yavaş geçtiğini ve zaman geçirmek için spor yaptığını, televizyon seyrettiğini ve konsantrasyonu artırdığı için satranç oynadığını ifade eden Alman genci, zor bir dönem geçirdiğini ve rahatlamak için zamana ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Ailesine karşı olan tutumunun değiştiğini, daha önceleri özgür olmak için ailesinin sözlerine dinlemediğini ifade eden B.M.W, şimdi ailesinin gerçekten de sadece kendi iyiliğini istediğini anladığını sözlerine ekledi.

Cezaevinde dostluklar edindim

Cezaevindeki tutuklularla genelde İngilizce ve Almanca konuştuğunu, ancak bir kaç kelime Türkçe de öğrendiğini belirten B.M.W, "Ceza evinde insanlarla konuştukça iyi dostluklar da ediniliyor" dedi.

Alman genci, ceza evinde bulunduğu süre içinde ailesiyle haftada 1 kez bir camın arkasında 10 dakika süreyle telefonla konuşabildiğini, ayda 1 kez de ailesiyle açık havada 1 saat süreyle buluşabildiğini ifade ederek, bu nedenle özellikle annesiyle konuşmayı özlediğini, kendisiyle birlikte yemek yaparak bol bol konuştuğunu söyledi. Hiç tanımadığı insanların bile kendisine mektup gönderdiklerini, bunun da kendisine ceza evinde bulunduğu süre içinde güç verdiğini kaydeden Alman genci, ailesinden okul kitapları da istediğini ve bir an önce yeniden okuluna döneceği için çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Cezaevinde olgunlaştım

Ceza evinde kaldığı süre içinde yaklaşık 5 ay sonra içinde bulunduğu durumun avantajlarını da düşünmeye başladığını ifade eden B.M.W, insanın kendi kendisine neler öğrendiğini sorguladığını ve bu nedenle daha olgunlaştığını belirtti.

Türk polisinin kendisini ilk kez karakola götürdüğünde bunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bir kaç gün sonra serbest kalacağını düşündüğünü, ailesinin de kısa bir süre için Almanya'ya dönüşü ertelediğini kaydeden B.M.W ayrıca, Antalya'da havanın daha sıcak olduğunu, ancak yine de memleketinin soğuk ve taze havasını özlediğini söyledi.

Ailesi de konuştu

Alman gencinin annesi de, Türk avukatın kendilerine oğlunun serbest bırakılacağını söylediğinde buna inanamadığını ve 3 kez doğru olup olmadığını sorduğunu ifade etti. B.M.W'nin babası da, gelecekte oğullarının namusunu da temizleyeceklerini ve kendisini suçlamalardan tümüyle arındıracaklarını söyledi.