BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  MEDYA

Çetin Altan patronuna kurşun sıkmış!

gazeteci Doğan Özgüden'in 'Vatan Gazeteci' kitabında Çetin Altan'la ilgili çarpıcı bir hikaye yer alıyor...

Abone ol
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)  Türk basınının 84 yıllık çınarı, yorulmaz kalemi Çetin Altan sadece 1946 yılında başladığı gazetecilik macerası ile değil, kendine has üslubu, kısa fıkralardan köşe yazısına, denemeden romana... yazdığı unutulmaz eserleri ile de okurunun gönlünü kazanmayı bilmiştir.

Türkiye İşçi Partisi saflarında siyasete girdiği, 1965-1969 yılları arasında TBMM'de İstanbul bağımsız milletvekili olarak bulunduğu, hatta "Nazım Hikmet Türkiye'nin en büyük vatan şairidir" dediği için meclis kürsüsünden yaka paça indirilip diğer milletvekilleri tarafından dövüldüğü bilinir de; fikir kavgalarının bir kısmını silahla yaptığı pek bilinmez.

DenemeDOĞAN ÖZGÜDEN ANILARINDA YAZDI

İşte gazeteci Doğan Özgüden'in Aralık ayının son günlerinde Belge Yayınları tarafından basılan "Vatansız Gazeteci" isimli anılarından Çetin Altan'ın silahına sarıldığı; hem de patronuna ateş ettiği o ilginç olayın ayrıntıları... 

AKŞAM YAZARI ALTAN PATRONU İLE YEMEKTE BULUŞUR

Çetin Altan
, Doğan Özgüden'in genel yayın müdürü olduğu Akşam gazetesinde köşe yazmaktadır. Gazetenin patronu Malik Yolaç ile Galatasaray Lisesi'nden arkadaş olan Altan bir süredir kendisine gelen tehdit mektuplarından oldukça huzursuzdur. Malik Yolaç ve Çetin Altan bir gece Özgüden'in evinde buluşur ve hem eski günleri yad ederler hem de ileride yapmak istediklerini konuşurlar.



Haberin devamını okumak için bu linki tıklayınız