BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne 35 yeni ünite

İnönü Üniversitesi daha iyi hizmet adına ünite sayısını 80'e çıkarttı ve yeni 35 ünitenin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Abone ol

İnönü Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde 35 yeni ünite, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, törende yaptığı konuşmada, fakültenin hizmete açılışının 1. yıl dönümü ile kapasitesinin arttırılması sevincini birlikte yaşadıklarını söyledi.

Diş sağlığı alanında oluşturulan yapı ve fonksiyonların, ülkelerin gelişmişlik düzeyleriyle yakından ilgili olduğunu dile getiren Saran, ''Diş sağlığı hizmetleriyle ilgili talepler her geçen gün artıyor. Bu taleplerle bağlantılı olarak Türkiye'de de genel bir diş hekimliği sağlık hizmeti arzı oluşuyor. Diş Hekimliği Fakültemizin vatandaşlarımıza en ileri düzeyde hizmet vereceğine inanıyorum.''

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de üniversitelerin görevlerinin, ülkenin ihtiyacı olan alanlarda bilim ve teknoloji üreterek, ülkenin ihtiyacı olan vasıflı insanlar yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Toplumun ihtiyacını yerine getiremeyen üniversitelerin, görevini yerine getiremediği bilinciyle hareket ettiklerini dile getire Çelik, şunları ifade etti:

''2001 yılında kuruluşu tamamlanmış ve tam 9 yıldır açılmayı bekleyen Diş Hekimliği Fakültemizi, 1 yıl önce fedakar Anadolu çocuklarıyla, canla başla çalışarak açtık. Malatya ve çevre illerimizdeki insanlarımızın, ihtiyaç duyduğu diş hekimliği alanındaki polikliniğimizi hizmete sunduk. Bugün 35 yeni ünitemizi de tamamlayarak, ünite sayımızı 80'e ulaştırdık. Türkiye'de, Ege Üniversitesi'nde sonra engelli insanlarımıza hizmet veren ve özel ameliyathanesi olan ikinci Diş Hekimliği Fakültesi'ni oluşturduk.''

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen de geçen yıl açılan fakültelerinde, 18 öğretim üyesi ve 17 asistan ile 23 bin hastaya, 90 bin tedavi hizmeti vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından 35 yeni ünitenin açılışı gerçekleştirildi.