BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Altan MHP'ye öyle şeyler dedi ki

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, MHP'nin Kürt sorunu karşısındaki politikasını ele aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP'ye çok sert sözlerle yüklendi Ahmet Altan... Sadece onlara mı? CHP ve AK Parti de eleştirilerden nasiplendi. Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Cumhuraşkanı Gül'ü bölücülerle kol kola girmekle suçlayan ve Kürt sorunu karşısında sert söylemleriyle dikkati çeken MHP'yi terörden beslenmekle suçladı. Yazısının girişi de bir hayli serttti:

PROJE YOK FİKİR YOK

"Sizce MHP, Kürt meselesinin çözülmesini ister mi?
Çözüldüğünü farz edin.
MHP, ne önerecek bu ülkeye, ne önerecek bu ülkede yaşayan insanlara?
Bu ülkede yaşayan insanları daha iyi yaşatacak bir fikri, bir projesi var mı?
Savaşlar, çatışmalar, çekişmeler, fikirleri olmayan insanların politikaya girebilmesi için elverişli bir kapıdır. "

SÖYLEYECEK HİÇBİR SÖZÜ OLMAYANLAR

Eleştiri dozunu iyice yükselten Altan MHP'li politikacıları bilgisizlik ve yeteneksizlikle suçladı. MHP'nin peşinden gidenleri de zavallı olarak niteleyen yazar, bu politikacıları da avcılara benzetiyor:

"Hayat savaşını kaybetmiş çaresiz insanlara, savaş ve zafer son sığınak gibi görünür.
Kendi yenilmişliklerine bir çare aradıkları için "savaşı" desteklediklerini söyleyemedikleri, belki de bunun farkına bile varamadıkları için savaşma arzusunu "vatanseverlik, milliyetçilik" gibi yaftaların arkasına saklarlar. Bu insanlar, kendileri gibi hayatın aynasına fikirleriyle yansıyamayan yeteneksiz politikacıların av sahasıdır.
Söyleyecek hiçbir sözü olmadığı için "milliyetçi olmaktan" başka çaresi kalmamış politikacılar, bu zavallı kayıp insanları avlarlar.
Onları, bir "zafer" vaadiyle her türlü acıya sürüklerler.
Türkiye'de kayıp insanlarımız epey fazla. "

ÖCALAN KADAR OLAMADILAR

Öcalan'ın "sertlikten kaçının" talimatını olumlu Altan, iktidar ve muhalefet partilerinin İmralı kadar öngürülü olamadığı iddia ediyor. Altan AK Parti'ye 'MHP'ye benzeme' uyarısında bulunuyor:

"Oynanan bu oyunun farkına varan Öcalan, birçok Türk ve Kürt politikacısından daha zeki ve daha öngörülü olduğunu göstererek, Kürt politikacıları sert bir şekilde uyararak, "sertlikten" kaçınmalarını istedi. Ama ne yazık ki AKP ve CHP, Öcalan kadar öngörülü değiller. MHP'yle "sertlik" yarışına giriyorlar.

Özellikle Başbakan Erdoğan'ın bir "MHP takıntısı" olduğu, ona oy kaybetmekten çok korktuğu görülüyor. MHP kendi başına yaratamayacağı sertliği ve savaş ortamını, AKP'yi korkutarak yaratıyor, AKP'nin zihnini ve dilini zehirliyor, bu partiyi Milli Güvenlik Kurulu'nun bir parçasına çeviriyor. AKP, eğer MHP'nin oyununu bozacak bir kıvraklık gösteremezse, daha sert, daha milliyetçi ve daha az "kapsayıcı" bir partiye dönüşecek. "