BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cep telefonuyla kolesterolünüzü ölçün

Bir mühendis ekibi, kullanıcılara kanlarındaki kolesterol miktarını görüntüleyebilecekleri bir akıllı telefon aksesuarı ve uygulama geliştirdi.

Abone ol

Cornell Üniversitesi’nden araştırmacıların Lab on a Chip adlı dergideki bir makalede açıkladıklarına göre, kanınızı analiz edebilmek için ihtiyacınız olan tek şey reaktif bir test şeridi ve biraz isteklilik. Kolesterol testi, kandaki kolesterol miktarına göre farklı renklere bürünen reaktif şeritlere dayanıyor.

D VİTAMİNİ SEVİYESİNİ BELİRLEYECEK

Araştırmacıların başarılı olduğu nokta, akıllı telefon flaşı ve kamerası üzerine konumlanacak, şeritteki rengi yakalayacak ve aydınlatacak bir aksesuar yerleştirmekti. Ayrıca bir diğer sağladığı fayda da, gereksiz ekipmanları ortadan kaldırarak bireyleri sağlık uzmanı kılabilmek. Ekip ayrıca D vitamini seviyelerini belirleyecek başka bir akıllı telefon uygulaması üzerinde çalışıyor.

Bu teknoloji oldukça basit ve araştırma grubu bunun gibi uygulama geliştiren gruplardan yalnızca biri. Halihazırda uygulamalar akıllı telefonları kalp atışı izleyicilerine, uyku izleyicilerine, ultrason makinalarına dönüştürebiliyor. Amerika Gıda ve İlaç İradesine göre 2018 yılında 3.4 milyon akıllı telefon ve tablet kullanıcısının yarısından fazlası mobil sağlık uygulamarı indirecek.

950x534xapp.jpg.pagespeed.ic.5wvsr6fnam.jpg 

Kullanıcıların bu uygulamaları düzenli olarak kullanıp kullanmaması da ayrı bir durum. Akıllı telefonların global olarak yayılmasıyla birlikte, siyasetçilerin uygulamaları ucuz fiyatlara indirebilmesi için basit, kullanışsız olan uygulama sayısı günden güne artıyor. Fakat bu kaçınılmaz.

Kaynak:  Dijital Kütüphane