BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67

Cengiz Kurtoğlu Kimdir?

Fantazi ve arabesk müziğin sevilen isimlerinden Cengiz Kurtoğlu tüp mide ameliyatı geçirerek bambaşka biri olmuştu. 1959 doğumlu sanatçı Cengiz Kurtoğlu nereli, kaç yaşında? Cengiz Kurtoğlu ile ilgili tüm detaylar internethaber'de. Cengiz Kurtoğlu 5 Mayıs 1959 yılında Artvin Arhavide dünyaya gelmiştir.İlk ve Orta öğrenimini Artvin Arhavi’de tamamlamıştır.Müzik hayatına başlamadan önce Artvin’de bulunan çay fabrikasında bir süre boyunca memur olarak görev...

Fantazi ve arabesk müziğin sevilen isimlerinden Cengiz Kurtoğlu tüp mide ameliyatı geçirerek bambaşka biri olmuştu. 1959 doğumlu sanatçı Cengiz Kurtoğlu nereli, kaç yaşında? Cengiz Kurtoğlu ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Cengiz Kurtoğlu 5 Mayıs 1959 yılında Artvin Arhavide dünyaya gelmiştir.İlk ve Orta öğrenimini Artvin Arhavi’de tamamlamıştır.Müzik hayatına başlamadan önce Artvin’de bulunan çay fabrikasında bir süre boyunca memur olarak görev almıştır.Milyonlarca seveni olan Cengiz Kurtoğlu birbirinden güzel şarkıları seslendirmiş ve insanların hem kalbime hem ruhuna girmeyi başarmıştır.En sevilen şarkılarından birkaçı ise Gelin Etmişler, Küllenen Aşk, Okul Yılları, Hain geceler gibidir.

O yıllarda Ciha Dağı Efsanesi isimli orkestrayı kurarak amatör müzik çalışmalarına başlamıştır.

Askerlik için Ankara‘ya gittiğinde henüz 20 yaşındaydı. 1979 yılında askerliğini Ankara‘da tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul‘a geldi. Amatör demo kasetini hazırlayıp bir müzik firmasına gönderen Cengiz Kurtoğlunun hayatı, o tarihten sonra değişti.

İlk albümü “Sen Sözden Anlamazsın“‘ı çıkartarak yüzbinlerin, daha sonra da milyonların sevgilisi oldu.

 

1983‘ten beri sahne y Kurtoğlu, kendi yönetiminde olan Sima Müzik Yapım isimli şirketine büyük oğlu Orçun Bora Kurtoğlu‘nu da dahil etti.

1979‘da başlayan evliliği’nden Aylin 22 adında bir kızı,Orçun 24 ve Aydın 20 adında 2 oğlu var.