BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

Cenazenin bekletilmesi doğru mu?

Ecevit'in cenazesinin bekletilmesi doğru mu? sorusunu din adamları bakın nasıl cevapladı.

Abone ol

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Saim Yeprem yaptığı açıklamada, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit"in, sıradan bir insan değil, sayılı bir devlet büyüğü olduğunu belirterek, “Tabii ki onun cenazesi normal insanlarınki gibi olmayacak. Bu nedenle cenazesi bekletilebilir. Sıradan insanların cenazeleri ise normal şartlarda bekletilmez, ama bekletilmesini gerektiren sebep varsa o da bekletilebilir” dedi.

“KİŞİ MANEVİ MAKAMINA BİR AN ÖNCE ULAŞMALI”

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Osman Ateş ise, cenazelerin biran önce defnedilmesiyle ilgili Hz. Peygamberin bir hadisi bulunduğunu söylerken, bunun nedenin "kişinin manevi makamına biran önce kavuşması“ olduğunu belirtti. "O zamanki şartlarda soğuk hava depoları ve morglar bulunmadığından cenazeler kokabilir, istenmeyen görüntülere neden olabilirdi. Peygamberimiz bu nedenle de cenazelerin hemen defnedilmesini öğütlemişti“ diyen Ateş, cenazelerin bugün artık saklanabildiğini, bu nedenle bekletilmesini gerektirecek durumlar varsa (akrabaların uzakta olması ve canezeye katılmak istemeleri gibi) cenazelerin bekletilebileceğini söyledi.

“ECEVİT"İ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ”

Ateş, Bülent Ecevit"in ise bir devlet adamı olması nedeniyle cenazesinin bekletilebileceğini, bunda dinen herhangi bir sakınca bulunmadığını bildirdi. Bu konuya esnek yaklaşmak gerektiğini anlatan Ateş, savaş ya da deprem gibi durumlarda cenazelerin hemen kaldırılması gerektiğini kaydetti. Ateş, "Çünkü insan muhterem bir varlıktır. Cenazesinin kötü duruma gelmemesi daha iyi olur“ dedi.

Ateş, Bülent Ecevit"in önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, “Allah"tan rahmet diliyorum. Onu çok özleyeceğiz“ dedi.