BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  GÜNCEL

Cenap Tezer kimdir kaç yaşında öldü kanser miydi?

Mimar Cenap Tezer ölümü ile başta ailesi olmak üzere yakın dostlarını üzdü. Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün kurucusu, mimar Cenap Tezer aslen İstanbul doğumlu ve 76 yaşındaydı. Peki Cenap Tezer'in eşi ve çocukları kimdir?

Abone ol

Cenap Tezer kimdir, kaç yaşındaydı ve neden öldü soruları merak konusu oldu. Bodrum, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün kurucusu, mimar Cenap Tezer bu sabah hayatını kaybetti. Tezer'in acı haberini oğlu Emrah Tezer sosyal medyadan yaptıkları şu bilgi notuyla duyurdu; “Sevgili babamız, değerli insan Cenap Tezer ‘i hakkın rahmetine uğurladık. Toprağı bol, ruhu şad, mekanı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin”

CENAP TEZER Kimdir: 1943'de İstanbul Beşiktaş'ta doğdu. Ailesi Üsküp'ten gelerek İzmir Dikili'ye yerleşmiş. Tezer, ilk ve orta okulu bitirmiş liseyi İzmir Atatürk Lisesinde tamamlamıştı. Liseden sonra Yüksek Denizcilik Okulu gitmiş. Ancak bir ay sonra İTÜ sınavlarını kazandığını öğrenince oraya geçmiş. İkinci sınıftan itibaren Petrol Mühendisliği bölümünü seçmiş.

Türkiye'de eğitim gören ilk petrol mühendisi olmuş. Yaz aylarında Diyarbakır ve Batman'da staj yapmış. 1966 yılında Batman'da TPAO'da