BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK-DEAŞ pazarlığı bombası Süleyman Soylu ayrıntıları anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bombalı aracı Türkiye’ye getiren bir DEAŞ’lı. Neyin karşılığında olduğunu biliyor musunuz? Türkiye’de bombayı patlatacaklar güya PYD/PKK’nın elindeki 100 tane esiri alacaklar” dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada "Bir hafta önce Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışan, Türkiye içerisinde birilerini yakaladık, bomba yüklü bir arabayı. Sınırın ötesinde de onlara kim talimat vermişse jandarmamız da onları kıskıvrak yakalayıverdi." demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti'nin Kalecik ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada partililere seslenen Soylu, bomba yüklü aracın ele geçirilmesiyle ilgili operasyonun detaylarını paylaştı.

PKK BOMBALI SALDIRI KARŞILIĞI 100 ESİRİ SERBEST BIRAKACAK

Bakan Soylu, konuşmasının devamında geçen hafta Türkiye'de bomba yüklü araç yakalandığını hatırlatarak, "DEAŞ ile PYD/PKK birbirini vuruyorlardı değil mi, bize öyle anlattılar. Amerika PYD ile iş birliği yapacak DEAŞ'ı vuracak. Bombalı aracı Türkiye’ye getiren bir DEAŞ'lı. Neyin karşılığında olduğunu biliyor musunuz? Türkiye'de bombayı patlatacaklar güya PYD/PKK'nın elindeki 100 esiri alacaklar. Vilayeti söylemiyorum, büyük bir vilayetimiz. PKK diyor ki, 'sen bombayı şuraya getirip, bırakacaksın, zaman ayarlı orada patlayacak.' Talimatı veren PKK/PYD. Peki bu talimatı yerine getiren kim DEAŞ. Deyrizor'da petrolü paylaşan kim? PKK, petrolü çıkarıyor, DEAŞ üzerinden PYD petrolü çıkarıyor, DEAŞ üzerinden petrolü başka noktalara taşıyor, parayı paylaşıyor, Amerika'da oradan para kapmaya çalışıyor. Bu yıllardır bu coğrafyanın üzerine oynanan oyundur" diye konuştu.