BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cemaat'in Köşk adayı Haşim Kılıç mı?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday gösterileceği iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nin 52'inci kuruluş yıldönümünde konuşan ve Başbakan Erdoğan ile hükümeti hedef alan ağır eleştirilerde bulunan Haşim Kılıç tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıç'a sorulan soruların başında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı vardı. Daha önce adı birçok köşe yazarı tarafından 'Cemaatin Köşk adayı" olarak yazılan Haşim Kılıç'ın iddialara yanıtı net oldu:

"Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım ve bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında dışarıda olandan bitenden ne haberimiz ne bir yönlendirmemiz ne de bir bilgimiz var. Tabii ki yazarlarımız, çizerlerimiz, televizyon programcılarımız bu konuda çeşitli görüşler sunuyor benim şahsımı itibarsızlaştırma, hakaret ve buna benzer birşey yapmadıkları sürece, tabii ki bu yorumları yapabilirler en tabii haklarıdır ama bunda benim bir bağlantım yok. Altını çizerek ifade edeyim."

HAŞİM KILIÇ'TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR... HAŞİM KILIÇ'IN KONUŞMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN

Kılıç'ın tören sonrası yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle:

TWITTER KARARI

Twitter kararının hatırlatılarak, "Anayasa Mahkemesinin gündeminde o kadar çok madde varken, bu dosyayı öne alması manidar' diye eleştiri yapıldı. Bu 1 Mayıs için de geçerli mi?" yönünde soru üzerine Kılıç, "Bizim şu anda yaptığımız uygulamada aynen AİHM'de olduğu gibi kırmızı şeritli, yeşil, sarı, beyaz şekilde kategorizeleştirilmiş davalar var. Özellikle yaşam hakkı, tutukluluk, işkence, yani hürriyetin engellenmesi gibi konular bizim bu kırmızı şerit içinde olan önemli davalardır ve bunların önceliği vardır. Ondan sonra arkasından sıralanıp gidiyor. Dolayısıyla biz bunu 'şu acil', 'bu acil' şeklinde şüphesiz ki mahkeme takdir sahibidir. Bu takdirini inceleyerek, olaylara bakarak değerlendirip bunun hangi şeride gireceğini tespit ediyor ve ona göre uygulamaya geçiyor" dedi.

Devletin zirvesi toplandı ortaya bu ilginç kareler çıktı TIKLA

1 MAYIS KARARI ÇIKACAK MI?

"1 Mayıs'tan önce karar çıkacak mı?" sorusunun yenilenmesi üzerine Kılıç, "Onu bilmiyorum, şu anda arkadaşlarımız inceliyorlar. Onunla ilgili en küçük bir bilgi sahibi değilim" dedi.

GÖMLEK İFADESİ CÜBBEYE CEVAP MI?

Konuşmasında, "Herkesin karşısına aynı adalet gömleği ile çıkmaya devam edeceğiz" dediğinin hatırlatılarak, bunun "Cübbenizi çıkarın, siyasete girin" açıklamalarıyla ilişkisinin olup olmadığının sorulması üzerine Kılıç, "Benim söylediğimi herhangi bir amaca, herhangi bir düşünceye karşı bir cevap olarak lütfen algılamayın. Bu benim samimi düşüncelerim, ülkemizin gerçeklerini, sorunlarını, doğruları konusundaki tespitlerim bunlar. Bunların altında birşey arayarak birşey çıkarmayın bundan" diye konuştu.

HAŞİM KILIÇ ADI HER YERDE!

Ankara kulislerinde AYM'nin kararları kadar başkanı Haşim Kılıç da konuşulanlar arasında. Üstelik sadece mahkemenin verdiği kararlar nedeniyle değil. Haşim Kılıç'ı asıl hedefe oturtan AK Parti-Cemaat savaşı... İşte o kulisler...

29983.20140411115339.jpg29805.jpg