BIST 10.168
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Yeni Zelanda anıtı önünde anma töreni

Çanakkale Kara Savaşlarının 99. yıl dönümü kapsamında sabah gerçekleştirilen Şafak Ayini’nin ardından Yeni Zelanda anıtında anma töreni düze...

Abone ol

Çanakkale Kara Savaşlarının 99. yıl dönümü kapsamında sabah gerçekleştirilen Şafak Ayini’nin ardından Yeni Zelanda anıtında anma töreni düzenlendi.
Conkbayırı’ndaki Yeni Zelanda Anıtı’nda düzenlenen tören, Yeni Zelanda Bandosu’nun konseri ile başladı. İlahilerin okunduğu törende konuşan Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jerry Mateparae, "Yeni Zelandalıların ruhları, kanları, terleri ve gözyaşları, hepsi buradadır. Ulusal hafızalarımıza bir kahramanlık simgesi olarak kazınmıştır. Uzun yıllar tarihçiler alınmış bulunan askeri kararların doğruluğunu, ne olması gerektiğini tartışacaklar. Sanatçılarımız, oyun yazarlarımız, müzisyenlerimiz ve yazarlarımız Conk bayırının bizim için ne anlama geldiğini araştırmaya devam edecekler" dedi. Konuşmanın ardından sonra, çelenk koyma töreni yapılarak barış duaları ile anma kasidesi okundu. Tören, ulusal marşların çalınması ile sona erdi.Bu törenle birlikte Çanakkale Kara Savaşları’nın 99. yıl dönümü anma törenleri sona erdi.
(İHA)