BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Avustralyalılar dedelerinin mezarında

Anzakların torunları, kendileri için özel anlamı olan Lone Pine Anıtı’nda tören düzenleyerek atalarını andı. <br/>Şafak ayinin ardından yaln...

Abone ol

Anzakların torunları, kendileri için özel anlamı olan Lone Pine Anıtı’nda tören düzenleyerek atalarını andı.
Şafak ayinin ardından yalnız çam anlamına gelen Lone Pine anıtına koşan Avustralyalılar, atalarının mezarlarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Tümgeneral Mark Kelly’in konuşmasıyla başlayan tören, Avustralya Muhafız Birliği’nin yerini almasıyla devam etti. Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde Tuğgeneral Rahip Kevin Russell, hayatını kaybeden askerler için dua etti.
Avustralya Gazi İşleri Bakanı ve Anzak Yüzüncü yılından sorumlu Başbakan Yardımcısı Michael Ronaldson, Çanakkale’nin Avusturalya’nın kökleri açısından önem arz ettiğini söyledi. Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Simon Lewis, “Bu savaş genç devletimize büyük bir darbe olmuştu. Askere alınanların 5’te biri geri dönmedi. Bu hala kederle andığımız bir kayıp, korkunç bir bedeldi. Bugün buraya savaşı kutlamaya ve yüceltmeye gelmedik.

BEDELİ KAN GÖZYAŞI VE KEDERLE ÖDEDİK
Burada savaşanların başardıkları işlere hayret edebiliriz. Ulusal kimliğimizin oluşmasında oynadıkları rolle duyduğumuz gururu ifade edebiliriz. Fakat bu uğurda ödediğimiz bedelin ulusal masumiyetimizi kaybetmek olduğunu, bu bedeli de kan gözyaşı ve kederle ödediğimizi asla unutamayız” dedi.
Diğer protokol üyelerinin konuşmaların ardından tören anıtlara çelenk bırakılması ve ulusal marşların okunmasında devam etti. Temsili olarak çalınan yat ve kalk borusunun ardından törene katılan ziyaretçiler de anıta çelenk bıraktı.
(İHA)