BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  GÜNCEL

Cemaati eski imamı Çoraklı içeriyi anlattı

A Haber'de yayınlanan Deşifre Programı’nda 17 Aralık Operasyonu ve sonrasında yaşanan süreç masaya yatırıldı.

Abone ol

A  Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı’nda 17 Aralık Operasyonu ve sonrasında yaşanan süreç masaya yatırıldı.

Programa Eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Ramazan Kağan Kurtoğlu ve Gülen Cemaati Eski İmamı Yazar Selim Çoraklı konuk oldu..  

Zaman Gazetesi yazarlığından Makedonya temsilciğine, Cemaat imamlığından öğrenci yurtlarına kadar Cemaatin her kademesinde görev alan Selim Çoraklı 1999 yılında Gülen Cemaati ile yollarını ayırmıştı. İtirazlarını bir mektupla Fethullah Gülen'e bildirerek 15 yıllık sessizliğe bürünen Selim Çoraklı suskunluğunu geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesine bozmuştu.
 
“CEMAAT”İN YAPISI HİNDİSTAN’DAKİ KAST SİSTEMİNE BENZİYOR”

Eski Cemaat İmamı Yazar Selim Çoraklı  canlı yayında Gülen Cemaati’nin organizasyon yapısıyla ilgili iddialarda bulundu:

"Şimdi bakın kast sistemi gibi, Hindistan’daki kast sistemi gibi, lider piramidin tepesinde oturur. Tepesinde oturduğu müddetçe alttakilerin ahenk içinde olması lazım. Altta her hangi bir yanlış çarkın dönmesinde yukarıda lider rahatsız olur. Onun için o yapının muhafaza edilmesi lazım. Bakın alta doğru genişliyorum ve altta en geniş mavi yerde her şeyden habersiz Allah rızası için çalışan temiz insanlar var ve bunlar yüzde 95’i 98’i oluşturan bir büyük kitle. Dünyada böyle çok insan böyle az insanın elinde bu kadar oyuncak olmamıştır.

TÜRKİYE BİR EYALETTİR ORANIN BİR İMAMI VAR

“Gülen Cemaati’nin her ilçede her vilayette bir imamı vardır. Ben bu yapının içersinde 16 yıl değişik ünitelerinde  imamlık yaptım. Üniversite imamlığı, yurt müdürlüğü, bölge imamlığı yaptım. Fakat bu yapının kontrolsüz güç haline geldiğini görünce terk ettim. Mesela Türkiye bir eyalettir oranın bir imamı var. Her ülkenin bir imamı her kıtanın da bir imamı vardır.

ONA KAİNAT İMAMI DİYORLAR

En üstede Gülen var. Ona da kainat imamı diyorlar. Öyle bir noktaya getiriyorlar ki peygamberlerin bile üstüne çıkarıyorlar. Rahatlıkla duyuyorsunuzdur “Ben sıkıştığımda yetiş ey Geylani diyorum 1000 sene önce vefat etmiş gelmiş bana yardım ediyor” diyor yani.”

Fethullah Gülen’in “Son zamanlarda Kur-an İslamı diye bir sapkınlık çıktı” sözlerini de sert bir dile eleştiren Çoraklı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cemaat içinde Fethullah Gülen’e Kutbul Aktab deniliyor. Şimdi Kutbul Aktab, İslam Dünyası”nın bana göre başına bela edilen bir şey ki bunun başında da Muhiddin Arabi geliyor. Muhiddin Arabi’ye göre Kur-an’ın zahir manasından çok batıl manaları var. O yüzden ben öyle diyorum ne kadar Batıl düşünce varsa Batıni mana adında İslam’a sokuşturulmuştur. Çünkü kayıt altına alınacak ölçü altına alınacak bir sistem yok. Az önceki ayette dedik ya içinde asla şüphe olmayan bu Kur-an Mübin bir kitap ki bir çok ayetlerde Kur-an’ın yüzde doksanı herkesin okuyup anlayabileceği açıklıktadır.  Sadece yüzde 10’ una müteşabıktır ki onu da Kur-an kendi ifadesiyle ”Bilmediğinizi zikir ehlinden öğrenin” diyor.”