BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Gülen ve STV'ye sert sözler

17 Aralık sürecini senaryo olarak niteleyen Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Gülen ve STV'nin peygamber sahnesi vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 28 Şubat döneminde başörtüsüne teferruat diyen Gülen'i bugün başörtüsü düşmanlarının değirmenine su taşımakla suçladı.

Şefkat Tepe dizisinde tepki çeken Hz. Muhammed sahnesi için de Erdoğan, "İşte, sevgili peygamberimizi miraçtan indirip kamyona bindirecek kadar ahlaksız bunlar." ifadelerini kullandı.

Paralel yapıyı kirli işleri için peygamberi alet etmekle suçlayan Erdoğan, cemaatin tabanına  seslendi: "Yolunuzu ayırın."

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı'nın Yenikapı Marmaray İstasyonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu, Fethullah Gülen ve STV'nin yayınları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

HER ŞEY BİR SENARYOYDU

-Türkiye’nin nasıl yıllık 150 milyon kapasiteli havalimanı olur diyerek bunu engellemenin peşindeler. İşte paralel yapıyı gördünüz. Oranın müteşebbislerini şüpheli sıfatıyla çağırma yoluna gitmediler mi? Dün 17 Aralık ile ilgili tutuksuz yargılama veya tahliye kararı çıktı birileri rahatsız oldu. Kim rahatsız oldu paralele yapının borazanları rahatsız oldu. 17 Aralık’ta siz neredeydiniz. 17 Aralık’ta yargı samimi miydi? Her şey bir senaryoydu ve bu senaryonun aktörleri vardı. Bunlar da onların dalkavukları borazanlarıydı. Bunlar arasında Ak Parti'nin kapatılmasını isteyecek kadar demokrasiden nasibini almamış olanlar vardı.

GÜLEN'E SUÇLAMA

-Biri en zor zamanlarda başörtüsüne füruattır, teferruattır diyordu. Bugün de o başörtüsü düşmanlarının değirmenine su taşıyor.

PEYGAMBERİMİZİ KAMYONA BİNDİRECEK KADAR AHLAKSIZ BUNLAR

-İstedikleri iftirayı istedikleri çamuru atsınlar. Ellerindeki medya gücüyle istediklerini yapsınlar. İşte, sevgili peygamberimizi miraçtan indirip kamyona bindirecek kadar ahlaksız bunlar. Bunlar Gezi olayları sırasında Kadıköy’e şunu yazdılar: Zulüm 1453’te başladı. İşte bunlar bu. Bunlar bu kadar alçak bu kadar hain. Şimdi bu paralel yapı CHP, MHP yıkım işinde bir araya geldiler. Bu paralel yapının tabanındaki kardeşlerime bunu anlatmaya çalışıyorum. Bunlarda iyi niyet yok. Cehennemin yoları iyi niyet taşlarıyla döşelidir.

AZRAİLİ EKRANDA TAVSİR EDECEK KADAR DENSİZLEŞENLERLE BENİM ANADOLU'DAKİ İNSANIMIN İŞİ OLMAZ

-Bunlar bu şekilde aldattılar, kandırdılar. Ama bundan sonra asla… Günde beş vakit alnı secdeye eğen insanların bunlarla işi olmaz diyorum. Sevgili peygamberimizi kendi kirli işleri için alet edecek kadar densiz kişilerle benim temiz insanlarımızın işi olmaz. Cenneti cehennem hatta Azraili ekranda tasvir edecek kadar densizleşenlerle benim Anadolu’daki insanımın işi olmaz. Diyorum ki gelin yolunuzu ayırın. Bu oyuna gelmeyin. Kurdukları tuzağa kendileri düşecek.

azrail.jpg

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NA HANGİ KONULARDA KAÇ PUAN NOT VERDİ? TÜRKİYE 1071'DE Mİ KURULDU POLEMİĞİ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı'nın Yenikapı Marmaray İstasyonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuştu. 

"CHP'nin genel müdürünün, uluslararası bir gazeteye, Türkiye düşmanı olan operasyoncu bir gazeteye röportaj verdiğini" belirten Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Diyor ki; 'Türkiye kurulduğu tarihten...' Bakın çok enteresan burası, 'Türkiye kurulduğu tarihten 1071'ten bu yana yüzünü medeniyete çevirmiştir.' Türkiye 1071'de mi kuruldu? 'Şimdi bizi bir Orta Doğu ülkesi haline getirmeye çalışıyorlar, bu kabul edilemez' diyor. Kardeşlerim, şimdi bunun neresini düzelteceksin, işte seviye bu. CHP genel müdürünün seviyesi bu. CHP'nin başında 1071'i, Türkiye'nin kuruluş tarihi zanneden bir genel müdür var. Cehalet diz boyu. Ardından da 'bizi Orta Doğu ülkesi haline getirmeye çalışıyorlar' diyerek güya kendince Orta Doğu'yu aşağılıyor. Bu şekilde birilerinin gözüne girmeye çalışıyor. Tarih bilgisi sıfır, coğrafya sıfır, din kültürü ve ahlak bilgisi sıfır, siyaset zaten sıfır, özgüven sıfırın dahi altında...

CHP'nin bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkes biliyor, AK Parti'nin de bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkes biliyor. Bizim insanımızı on yıllar boyunca kara trenlere mahkum ettiler, tek şeritli yollarda öldürdüler, hastane kapılarında rezil ettiler, okul kapılarından insanları çevirdiler, yoksulluğa, yolsuzluğa, yasaklara bu ülkeyi teslim ettiler. İşte sadece şu İstanbul'da bu güzel şehri hava kirliliğine, çöpe, susuzluğa mahkum ettiler. Şimdi çıkmış medeniyetten bahsediyor. CHP zihniyeti budur, CHP iş yapmaz, iş yapılmasına izin vermez."

CHP ZİHNİYETİ ÇÖPTÜR, KİRLİLİKTİR, SUSUZLUKTUR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşmasında, Belediye Meclisi'nde CHP'nin, 100 bin araçlık katlı otopark projesine "ret" oyu verdiğini anlattığını hatırlatan Erdoğan, "Sen başkan, bunların 'evet' vereceğini mi zannediyordun? Nerede hayırlı bir iş var, bunlar o işin karşısındadır. Öyle... Bunların cibiliyetinde bu var, değişmez, aynı bunlar. Bunlar maalesef akşam bir farklı konuşur, sabah bir farklı konuşurlar" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan, 1994'te İstanbul'da, ardından 2002'de tüm Türkiye'de bu zihniyetten kurtulduklarını ifade ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'den devraldığını anımsattı.

Erdoğan, "CHP'den devraldığımda İstanbul çöptü, susuzdu, kirliydi. CHP zihniyeti zaten çöptür, kirliliktir, hava kirliliğidir, susuzluktur. Nerede o varsa bunları orada görürsünüz" ifadelerini kullandı.