BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

Cemaate o ülkeden okul darbesi!

Tacikistan, Eğitim Bakanlığı yetkilisi Rahimjon Saidov, 'Misyonları belli olmadığı için' Gülen hareketinin okullarıyla yapılan anlaşmanın 2015 yılına kadar olduğunu ve bu sürenin uzatılmayacağını kaydetti.

Abone ol

Tacikistan’da Fethullah Gülen hareketine ait Şelale Eğitim Kurumlarına bağlı okulların lisanslarının incelemeye alındığı öğrenildi.Eğitim Bakanlığı Basın Sözcüsü Ehson Huşvahtov, Gülen hareketine ait okulların lisansına ilişkin değerlendirmenin devam ettiğini söyledi.

ANLAŞMA BU YIL BİTİYOR

Yerel basının haberlerine göre, Ozodi radyosuna açıklama yapan Tacikistan Eğitim Bakanlığı yetkilisi Rahimjon Saidov da Gülen hareketinin okullarıyla yapılan anlaşmanın uzatılmayacağını kaydetti. Saidov, Şelale Eğitim Kurumlarıyla anlaşma süresinin 2015’e kadar olduğunu ve bundan sonra uzatılmayacağını vurguladığı iddia edildi. Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Nuriddin Saidov daha önceki açıklamalarında, Türkiye’deki “paralel yapı”nın Tacikistan’daki örgütlenmesi olan okulların durumunu Hükümet Başkanı İmamali Rahman ile görüştüklerini bildirmişti.

MİSYONU BELLİ DEĞİL

“Ülkedeki cemaat okullarının misyonu belli değil” diyen Saidov, “Eğer bakanlığımız bu okulların insani amaçları olmadığına karar verirse okullara çalışma lisansı verilmeyecek” diye konuşmuştu.