BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  POLİTİKA

Cemaat evlerinde Erdoğan'a beddua geceleri

Başbakan Erdoğan, Yozgat'ta seçmene seslendi. Gündeminde cemaat ile muhalefet partileri vardı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat Cumhuriyet Meydanı'ndaki seçim mitinginde konuştu.

Erdoğan, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşananların asıl hedefinin çözüm süreci olduğunu belirterek, "Paralel örgüt, uçuruma doğru hızla ilerliyor" dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Erdoğan, "Hazreti Peygamber'i, Miraç'tan indirip, kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca, edepsizce senaryolar yazılıyor. İşte, CHP ve MHP böyle bir örgütün arkasına takılıyor, böyle bir örgütün oyuncağı haline geliyor" dedi.

CEMAAT EVLERİNDE ERDOĞAN'A BEDDUA

Erdoğan cemaat yurtlarında kendisine beddua edildiğini de söyledi.

Erdoğan'ın konuşmalarının satırbaşları şöyle:

Milli değerlere, milli birlik ve kardeşlik projelerine saldırıldığını belirten Erdoğan, "Kim yapıyor bunları? Devlete sinsince sızmaya çalışan, devlet içinde devlet olmaya çalışan birtakım uluslararası çevrelerin maşası olan, ihanet içindeki bir örgüt yapıyor. Peki bu örgütün yanında kim var? Bu örgütün yanında CHP var. Bu örgütün yanında MHP var. Bu örgütün yanında Geziciler var. Bu örgütün yanında Türkiye'deki her türlü marjinal, sol örgüt, terör örgütleri var. İşte bu paralel örgüt, CHP'yi, MHP'yi, diğer örgütleri arkasına vagon yapmış uçuruma doğru hızla ilerliyor" diye konuştu.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM

"Bu örgütün liderinin ses kayıtlarını dinlediniz mi? Dinlediniz mi? Uganda'dan ananaslar gelip gidiyor. Bu ananaslardan haberiniz oldu mu? Manavda satılan ananas değil ha. Bunların cinsi başka" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tespihler gelip gidiyor. Bazı iş adamlarıyla, bazı medya patronlarıyla al gülüm, ver gülüm ilişkiler kuruluyor. Hazreti Peygamber'i, Miraç'tan indirip, kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca, edepsizce senaryolar yazılıyor. İşte, CHP ve MHP böyle bir örgütün arkasına takılıyor, böyle bir örgütün oyuncağı haline geliyor. Belli ki bu paralel örgüt elindeki ses kayıtlarıyla elindeki görüntü kayıtlarıyla CHP'nin, MHP'nin yönetimini kendi kuklası haline getiriyor. Aynı şeyi Sayın Baykal'a yapmadılar mı? İşte bu örgüt yaptı. CHP'nin diğer bir genel başkan yardımcısına yapmadılar mı? Bu örgüt yaptı. Biz engelledik. MHP'ye yaptılar. Biz engelledik. Ama kıymetimiz bilinmedi."

"GECE SİZE BEDDUA ETTİRİYORLAR DEDİLER"

17 Aralık'ta bunlar türedi. Mesele ne? Mesele başka. Anladık, burada da rant var. Hale bakın. Bakıyorsunuz çıkıyorlar beddua. Bir Müslüman bir Müslümana beddua eder mi ya? Şu anda bugün Yozgat'ta yanıma bir grup geldi, genç kızlarımız. Başbakanım biz onların evlerinde kalıyoruz bu evlerde bizi gece ibadete kaldırıyorlar bu gece saatinde size beddua ettiriyorlar" dediler.

İNTERNET YASASI

Erdoğan, internet yasasını bunun için çıkardıklarını vurgulayarak, "Gene anlamak istemiyorlar. Varın anlamayın. Biz, çocuklarımızı, genç kuşaklarımızı, bu ahlaksız yayınları engellemek için bu adımı attık. Bu yola kararlı bir şekilde devam ediyoruz, devam edeceğiz. Çünkü yola çıkarken ne dedik? 'Durmak yok, yola devam' dedik. Aynen böyle devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

GEZİ OLAYLARI

Gezi odaklı olaylara da değinen Erdoğan, "Dolmabahçe'de Bezmialem Valide Sultan Camii'ni nasıl kullandıklarını o esnada gördünüz" dedi.

Erdoğan, bir yerden düğmeye basıldığını CHP ve MPH'nin aynı konuyu gündemlerine taşıdığını anlattı.

Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "Ey Bahçeli... Gezici vandalları, anarşistleri, terörü, marjinal sol grupları savunmak sana mı kaldı? Gezi olaylarını, o şehirleri yakan yıkan, duvarlara hakaretler yazan edepsizleri savunmak sana mı kaldı? 'Zulüm 1453'te başladı' diye duvarlara yazılar yazan o hainleri savunmak ey Bahçeli sana mı kaldı? Başörtülü bir kızımıza yapılan saldırıyı savunmak, bunun avukatlığını yapmak ey Bahçeli sana mı kaldı? Bu nasıl bir milliyetçilik anlayışı, bu nasıl bir tarih, bu nasıl bir ecdat anlayışı? Hatırlayın, 2011 seçimlerinde kendilerine şantajlar yapıldı. Onun öncesinde 2010'da aynı şekilde CHP'ye bunlar yapıldı. Bir tuzak kuruldu ve CHP'ye işte bu genel müdür böyle getirildi" diye konuştu.

CHP'YE ŞANTAJ YAPILIYOR

Şu anda da CHP'ye aynı şantajların yapıldığını dile getiren Erdoğan, AK Partiye'de şantaj yapmaya çalışıldığını ancak buna boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini ifade etti.

"Bu ülkeyi, o ses kayıtlarına, o şantaj çetesine teslim etmeyeceğiz. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Demokrasiyi, milli iradeyi, istiklalimizi, hürriyetimizi, namusumuz, şerefimiz gibi muhafaza edeceğiz" diyen Erdoğan, Yozgat'ın, 30 yıl terörün en büyük acılarını çektiğini aktardı.

Yozgat'ta kına yakılarak, arkalarından dualar edilerek nice ana kuzusunun askere gönderildiğini vurgulayan Erdoğan, 30 yıl boyunca o ana kuzularının, yiğitlerin, kahramanların, şehitlik mertebesine ulaşarak ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlarda Yozgat'a geldiklerini belirtti.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Erdoğan, nice ocakların söndüğüne, annelerin oldukları yere yığılıp kaldığına, babaların yüreğinin yandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İşte biz 30 yıl devam eden bu terörün inşallah şu anda sonuna geliyoruz. Bir yılı aşkın süredir Yozgat'a, diğer 80 vilayete acı haber gitmiyor. Ülkemizin 780 bin kilometrekaresinde hamdolsun barış, huzur, bahar havası yaşanıyor. İşte bu paralel örgüt ve onun esaret altına aldığı kalemler bu barıştan, bu bahardan, bu huzur ve kardeşlik ortamından çok rahatsızlar. Çünkü bunlar kandan besleniyor. Doğuya, Güneydoğu'ya gidiyor, terör örgütüne 'silaha sarılın' diye çağrı yapıyorlar. Batı'ya, Kuze'ye, Güney'e, Orta Anadolu'ya geliyor, buradaki vatandaşımı kışkırtmaya çalışıyorlar. Kan akmıyor olmasından çok rahatsızlar. Gözyaşı akmıyor, bundan çok rahatsızlar. Türkiye büyüyor, gelişiyor, kalkınıyor, zincirlerini kırıyor bundan çok rahatsızlar. Biz, buna boyun eğmeyeceğiz. Benim aziz milletim bu tuzağa aldanmayacak. Bu tuzağı inşallah alt üst edeceğiz"

Sadece AK Parti'ye değil, CHP'ye, MHP'ye ve diğer tüm siyasi partilere gönül verenlere de seslendiğini dile getiren Erdoğan, "Milli değerlerimize, kurumlarımıza, ekonomimize, büyük Türkiye ideallerimize yapılan saldırıyı lütfen görün. Sergilenen ihaneti, sergilenen alçakça tavırları, şantajı, saldırıları, kumpası lütfen görün" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık'tan bugüne kadar yapılanların tamamının Türkiye'ye zarar veren, Türkiye düşmanlarını da sevindiren girişimler olduğunu ifade ederek, 30 Mart'ın, yeni bir istiklal mücadelesinin zafer günü olduğunu söyledi.

Kim ne derse desin kararın 30 Mart'ta halkta olacağını dile getiren Erdoğan, "Siz vereceksiniz kararı. Yeni Türkiye idealinin, büyük Türkiye idealinin güç kazanacağı gündür 30 Mart. Onun için çok çalışmaya var mıyız? Çok gayrete var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Sandıklarda sandık müşahitleri olarak, sandık kurulu üyeleri olarak, birçok oyunlar oynanabilir bu oyunlara siz müsaade etmeyeceksiniz" ifadesini kullandı.