BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.475,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Sivas'tan paralel yapıya sert çıktı

AK Parti'nin Sivas mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve paralel yapı vardı.

Abone ol

Kurtuluş savaşının fitilinin Sivas'ta ateşlendiğine dikkat çeken Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin yeni istiklal mücadelesine sahne olacağını açıkladı.

Coşkulu bir kalabalığa seslenen Erdoğan, "bu millet iradesine uzanan o çirkin, o kirli eller asla bu ülkede hedefine ulaşamayacaktır." mesajını verdi. 

Paralel yapının ellerinden gelse kendisine şantaj yapacağını belirten Erdoğan, "Onun için böceği yerleştirdiler ama bir şey bulamadılar. Niye? Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz." dedi.

"Bir ülkede bir başbakanın  eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi?" diye soran Erdoğan, Cemaat yurtlarında kahhar duası edilmesine böyle tepki gösterdi:

"Suriye'de şehit olmaktaki yavrusunun başında olan annelerin duası bize yeter. İstediğin kadar beddua et. Yurtlarda yavruları bedduya kaldırıyorlar. Hale bak ya. Hale bakın. Bu ne zıllettir, bu nerelere düşüştür?"

Başbakan Erdoğan, Kabataş'ta o kadının saldırıya uğramadığını iddia eden MHP lideri Bahçeli için "Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çocuk nedir biz biliriz." ifadelerini kullandı.

TWİTTER'DA "YENİ TÜRKİYE YOLUNDA SİVAS" KAMPANYASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonunda "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini alandakilerle söyledi. 

Bu arada, Erdoğan’ın konuşması öncesinde yapılan duyurularla miting alanındakilerin sosyal medya platformlarında "#yenitürkiyeyolundasivas" başlığıyla başlatılan kampanyaya destek vermeleri istendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kent meydanınında partisinin mitinginde konuşma yaptı. Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Erdoğan şunları söyledi:

95 YIL SONRA SİVAS'TA TEKRAR EDİYORUZ

"Büyük Türkiye yolculuğuna, yeni Türkiye yolculuğuna bu aşk, sevda ile çıktık. Onun için 30 Mart yerel seçimlerinin startını buradan, Sivas’tan veriyorum.  Neden Sivas? Sivas, istikbalimizin, Sivas istiklalimizin en önemli başlangıç noktası.

Sivas’tan başlıyor olmamızın bir başka, önemli sebebi var. 1919 yılının Eylül ayında Sivas’ta Gazi Mustafa Kemal, Sivas Kongresi'ni topladı, o kongre Kurtuluş Savaşımızın yolunu açtığı kadar, Cumhuriyetimizin de adeta istikbalini, geleceğin şekillendirdi. 1919’da Sivas’ta ne denildi? ‘Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Manda ve himaye kabul edilemez’ dendi.erdogan.20140222155039.jpg

1919'da Sivas'ta Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin temeli atıldı, manifestosu yazıldı, ufukları çizildi. Bugün 30 Mart seçimlerinin startını Sivas'ta verirken 95 yıl sonra bizler de o ilkeleri, o kararları, o idealleri buradan tekrar ediyoruz. Milli sınırlar içerisinde haykırıyoruz. Tek millet diyoruz, 77 milyon tek millet, tek bayrak diyoruz. Başka bir bayrak bu ülkede dalgalandırmayız. Tek vatan diyoruz.

30 MART SEÇİMLERİ YENİDEN BİR İSTİKLAL MÜCADELESİDİR

95 yıl önce Sivas’ta söylediğimizi 95 yıl sonra bugün Sivas’ta bir kez daha tekrar ediyoruz. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper eder, onlara hiç tereddüt etmeden gereken cevabı veririz. Ne düşmana, ne içerideki haine asla eyvallah etmez, bu ülkenin istiklalinden, bu ülkenin hürriyetinden asla ve asla taviz vermeyiz. Hiç kimse her ne vasıtayla olursa olsun Türkiye Cumhuriyetini teslim alma, demokrasiyi milli iradeyi teslim alma hevesine kapılmasın, bu millet iradesine uzanan o çirkin, o kirli eller asla bu ülkede hedefine ulaşamayacaktır. Bu aziz millet Türkiye’nin çıkarlarına, kazanımlarına, yeni ve büyük Türkiye hedefine uzanan her tuzağı bozacaktır. Milli iradeyi teslim alma hevesleri inşallah 30 Mart ve sonrasında kursaklarda kalacaktır. Onun için 30 Mart seçimleri yeniden bir istiklal mücadelesidir.

30 MART'TA SON MANŞETİ SİZ ATACAKSINIZ

30 Mart’ta son manşeti siz atacaksınız. Sevgili yiğidolar bu milli irade hırsızlarına, manşetle hükümet devirme heveslilerine, bu paralel yapıya, uluslararası odakların maşası haline gelen bu hain yapıya sizler ‘dur’ diyeceksiniz

MİLLİ İRADE HIRSIZLARI TİTRESİN

Yiğidoların şehri Sivas’tan soruyorum, öyle bir cevap verin diğer 80 vilayet sesinizi duysun, öyle bir cevap verin ki milli irade hırsızları titresin, öyle bir cevap verin ki tüm dünya demokrasi dersini Sivas’tan alsın. Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz Sivas? Demokrasiye sahip çıkıyor muyuz Sivas? İstiklalimize, hürriyetimize sahip çıkıyor muyuz Sivas? Milletin partisi AK Parti’ye mührü vuruyor muyuz Sivas? Yanımızda mısın Sivas, bizimle misin Sivas? Kardeşliğe, birliğe, yeni Türkiye’ye ‘evet’ mi Sivas?

ONLAR LAF ÜRETTİ BİZ İŞ ÜRETTİKsivas.20140222155058.jpg

Dünyadaki en önemli hava savunma sistemleri olan havadan erken ihbar ve kontrol kontrol uçağını TSK'ya teslim ettik. Yıl sonuna kadar 2 tane daha gelecek. Seneye bir tane daha gelecek. Boeing firması ana yüklenici. Ülkemizin dört bir tarafını barış kartalları ile koruyacağız. Laf üretenlerle bu iş olmaz. Onlar laf üretti, biz ise iş ürettik. Onun için dikkat ederseniz 'Daima millet, daima hizmet' diyoruz. Bizim işimiz bu. Birileri laf üretir, biz ise icraat. 

SAVAŞ HELİKOPTERİ İHRAÇ EDECEĞİZ

Bu arada yeni bir adım daha attık. ATAK helikopter üretmeye başladık. Ne demek biliyor musunuz? Yani savaş helikopterlerimizi biz üretiyoruz. İtalyanlarla ortak başladık, Türkiye'de üretimini yapıyoruz. Şimdi yakın bir zamanda hem kendi ordumuza ve hem de başkalarına da ihraç edeceğiz, buraya geliyoruz. Bununla da kalmadık, insansız hava araçlarımızı da üretmeye başladık. Şimdi bunları da yapıyoruz. Hem kendi ihtiyacımız hem de ihraç edeceğiz. Füzelerimizi yapmaya başlıyoruz. Şu anda kısa mesafeli yapıyoruz, inşallah uzun mesafelileri de yapmaya başlayacağız

DEMİRAĞ'IN PROJESİNİ CHP YOK ETMİŞ

İstanbul Boğazı’na bir köprü hayalini Sivaslı Nuri Demirağ kurmuş. Plan ve projelerini hazırlamış. O zamanki CHP zihniyeti planları, projeleri yok etmişti. Ah kardeşlerim ah bu CHP var ya bu CHP, bunların bu ülkede dikili bir ağacı yok. 2 tane köprü Boğaz’ın üzerinde vardı.

İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYÜ YAPACAĞIZ

Yapacağız isteseniz de istemeseniz de üçüncü köprüyü yapacağız. 250 metre yüksekliğinde iki kule bitmek üzere. Dünyanın asma köprü olarak en önemli köprülerinden bir tanesi olacak. Bu köprünün bir özelliği daha var. 4 gidiş,4 geliş ortasında da tren gidecek. Nuri amcamız öyle bir adım atmış. Onu mahcup etmeyiz.

İYİ Kİ MARMARAY'I DENİZİN ALTINDAN YAPTIK

İyi ki Marmaray'ı denizin altından yaptık, bunlar ona da karşı çıkarlardı, onlar görmeden, bilmeden biz Marmaray'ı bitirdik. Bak şimdi ne oldu? Geçen gün, İstanbul 2 gün ardı ardına acayip sis. Vapurlar çalışmıyor, köprüde sıkıntı... Ne oldu? Marmaray, devreye girdi. Bu defa Marmaray ile 300 bin kişi günde taşındı. Mesele bu"

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTTÜ BİZ DENİZİN ALTINDAN MARMARAY'I YÜRÜTTÜK

Şimdi 2. denizin altından tüp geçit yapıyoruz. 2 katlı tüp geçit. O tüp geçitten de otomobiller geçecek. Önümüzdeki yıl onu da açıyoruz. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Çünkü bizim dedemiz Fatih. Öyle diyor. Bizim icraatımızın ulaştığı yere onların hayali ulaşamaz. Dedemiz Fatih, karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmaray'ı yürütüyoruz

BAHÇELİ MHP SEÇMENİNE LAYIK DEĞİL

Bahçeli konuşma yapıyor. "Bu başbakan yerde gezmesini bilmez mi hep havada dolaşıyor" diyor. Yok kulağımdan tutup alıp getirecekmiş. Sen nasıl genel başkansın. Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu zat size layık değil. Sizler de ona layık değilsiniz.

BİZİM GÜNDEMİMİZDE PROJELER VAR

Bizim gündemimizde inşa ettiğimiz milli savaş gemilerimiz var, uydular var, uçaklar var. Bizim gündemimizde eğitim var. Bizim gündemimizde Fatih Projesi var. Bizim gündemimizde etkileşimli tahtalar var, tablet bilgisayarlar var. Bizim gündemimizde küresel ölçekli projeler, Marmaray, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul, hızlı tren hatları var. CHP'nin gündeminde ne var? MHP'nin gündeminde ne var? Söyleyeyim, onların gündemlerinde sadece yıkım var, engelleme var, yavaşlatma var. Onların gündeminde sadece dedikodu var, iftira var, itham var. Onlar paralel örgütün ortaya attığı kırıntılarla idare ediyorlar.

BAŞBAKANIN EŞİYLE KONUŞMASI DİNLENİR Mİ?

Bir ülkede bir başbakanın  eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık? Bunun ne hukukta yeri var, ne insanlıkta yeri var, ne vicdanda yeri var. Onlar İstanbul'da plazalardan atılan manşetlerle birlikte yürüyorlar, Onlar paralel örgüte, manşetlere, malum işveren örgütüne vagon oluyor. Büyük Türkiye hedefini engellemenin mücadelesine girişiyorlar ama bizim gündemimizde Türkiye var, bizim gündemimizde millet var, siz varsınız.

79 senede milli geliri 230 milyar dolara çıkıyorsun, 10 senede 830 milyar dolara çıkarıyoruz. 10 senede 17 bin bölünmüş km yol yaptık.

Bize kalkıyorlar internet karşıtı diyorlar. Biz internete karşı değiliz, internetteki ahlaki olmayan yayınlara karşıyız. Bizim yaptığımız bu. Biz bununla aslında CHP'yi, MHP'li kurtarıyoruz. Biz sansür getirmedik, çocuklarımızın, gençlerimizin zehirlenmesine, özellikle de siyasetin üzerinden dizayn edilmesine tedbir getirdik. Aslında biz bu yasayla işte bunları koruma altına alalım istedik.

KASET GENEL BAŞKAN

Şu andaki Genel Müdür, Genel Başkanı ziyarete gitti, ‘Ben aday olmayacağım’ dedi. Sonra kaset genel başkanı geldi. İşte bu kayıtlarla CHP’yi, MHP’yi esir aldılar. Şantaj tuzağına çektiler. Şu anda aynı çirkin saldırıyı bize karşı yapmaya çalışıyorlar.

Onlar paralel örgütün önlerine attığı kırıntılarla idare ediyorlar. Telefon dinlemeleriyle idare ediyorlar. Bir ülkede bir başbakanın eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık? Bunun ne hukukta yeri var, ne insanlıkta yeri var, ne vicdanda yeri var.

ELLERİNDEN GELSE BANA DA YAPACAKLAR

Bunlar iş adamlarına da şantaj yaparlar, akademisyenlere, emniyetteki güvenlik güçlerimize şantaj yaparlar. Aklınıza ne gelirse bunlar siyasetçilere şantaj yaparlar. Hepsine şantaj yaptılar, yapıyorlar. Şimdi ellerinden gelse bana da yapacaklar. Onun için böceği yerleştirdiler ama bir şey bulamadılar. Niye? Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Diyorum ki ey paralel yapı ve yapının başındakiler beddualar ediyorsunuz. Varın siz beddua edin biz bedduya lanet ediyoruz dualara evet diyoruz.

İSTEDİĞİN KADAR BEDDUA ET

O Myanmar'daki, o Somali'deki, o Bosna'daki, Filistin'deki, Gazze'deki, Libya'daki, Tunus'taki, Mısır'daki nice mazlum mağdur kardeşlerimizin duaları bize yeter. Suriye'de şehit olmaktaki yavrusunun başında olan annelerin duası bize yeter. İstediğin kadar beddua et. Yurtlarda yavruları bedduya kaldırıyorlar. Hale bak ya. Hale bakın. Bu ne zıllettir, bu nerelere düşüştür? Hiç endişe etmeyin, biz evvelallah siz yanımızda, bizim arkamızda olduğunuz sürece yıkılmadık, yıkılmayız

AİLE NEDİR BİLMEZ

Şu anda bakıyorsunuz bir medya grubu bu bacımızı tekrar maalesef değişik yayın planlarıyla işte o paralel örgütle birlikte böyle bir şeyin olmadığını anlatma yoluna gidiyorlar. Çıkıyor MHP'nin başındaki beyefendi, aile nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çoluk nedir, çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Ama bizim derdimiz var, derdimiz. Biz bunu biliriz. Çoluk nedir, çocuk nedir biz bunu biliriz. Diyor ki 'Türk'ün örfünde kadına el uzatmak yoktur.' Sen zaten gezicilerle beraber hareket ettin. Bunu geziciler yaptılar. Kime yaptılar? O başörtülü bacımıza yaptılar."

erdogan.20140222160907.jpg

KANDAN BESLENEN VAMPİRLER

17 aralık darbe girişimi Gezi olaylarının devamıdır. Mili birlik kardeş projesini hedef aldılar. Sivas'ta terör nedeniyle ocaklara ateş düşüyor mu? şte bundan çok ciddi rahatsızlar. Çünkü, bunlar kandan beslenen vampirler.

Bunların ne Sivas'ın ötesiyle doğusuyla ne de batısıyla gönül bağları yok. Bizim zorlamamızla o da birkaç kere ancak Sivas’ın doğusuna geçebildi. Bir kez Hakkari’ye gitti bu CHP’nin başı. Türk Bayrağı’nı sallayamadı biliyor musun?

BDP'YE TEPKİ

Dün partimin gençlerine Hakkari’de saldırdılar. Ey Hakkari’de gururla gezdiğini ortaya koyan siyasi parti siz böyle mi seçim yapacaksınız. Kendinize güveniyorsanız silahları atın sandıkta mücadele verin.  Partinizin adının Barış ve Demokrasi olması bir şey ifade etmez, aslolan uygulama.

Sivas'ta yol kazası oldu. Allah rahmet eylesin. Yazıcıoğlu kardeşimizin olayına rastgeldi. Sivas'ta daha önce belediye başkanlığı yapan Sami kardeşimizin belediye başkan adayı olarak takdim ediyoruz.

HAMDOLSUN BUGÜNLERİ DE GÖRDÜK

Benim başı açık, başı örtülü kızlarımın farkı yok ki. Hepsi biririnin arkadaşı, hepsi birbirinin kardeşi. Bu ayrılık niye, niçin yıllarca bu zulmü yaptılar, neden? Hani özgürlükçüydü bunlar? Nasıl özgürlükçü, neresi özgürlükçü bunların? Bu CHP mi özgürlükçü? Ama şimdi ne oldu biliyor musunuz? Bir tane başörtülü kardeşimizi belediye başkan adayı yaptı. Hamdolsun bak bugünleri de gördük. Mesele yolu açmak. Biz yoldaki bütün o engelleri aşa aşa yürüyoruz. Bunlar istismar da olsa bunu yapsınlar. Onun da faydası var.

30 Mart'ta bu gezici vandallara karşı sizler sözünüzü söyleyeceksiniz. İnşallah Sivas'ta sandıklar çok daha farklı aydınlanacak. 30 Mart'ta Türkiye'yi hedef alan darbecilere, o paralel örgüte sizler son sözünüzü söyleyeceksiniz.

YAZICIOĞLU İÇİN NE DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Sivas'a 11 bin bilgisayar gönderdiklerini, 348 bilişim ve teknoloji sınıfı kurduklarını, 960 akıllı tahtayı okullara yerleştirdiklerini anlatan Erdoğan, bu çalışmaların yoğun şekilde süreceğini, Sivaslı çocukların bu hizmeti almalarının şehirde havayı değiştireceğini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesinin 9 yeni fakülte, 4 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 1 teknopark ile ülkenin önde gelen üniversiteleri arasına girmesini sağladıklarını belirten Erdoğan, Cumuhriyet Üniversitesinde 40 bini aşkın öğrenci bulunduğunu, üniversitenin şehrin en önemli markalarından olduğunu kaydetti.

Çocukların, gençlerin zihni gelişimi kadar bedenlerinin gelişimine de önem verdiklerini vurgulayan Erdoğan, merkez ve ilçelerde 22 spor tesisi yaptıklarını, bu tesislerin sayısını artıracaklarını bildirdi.

Erdoğan, 25 bin kişi kapasiteli stadyum için çalışmalara başladıklarını dile getirerek, "100 trilyon lira maliyeti olan bu stadyumu inşallah bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Artık Sivassporumuz maçlarını bu modern statta, şanına yakışır şekilde oynayabilecek" dedi.

Yurtların kapasitesini 2 bin 670'ten 5 bin 545'e çıkardıklarını, bunun daha da artacağını belirten Erdoğan, Sivas'taki öğrencilerin sadece geçen yıl aldıkları 58 milyon lira tutarındaki burs ve krediyle hem eğitimlerini kolaylaştırdıklarını hem de şehrin ekonomisine katkıda bulunduklarını vurguladı.

Şehirde sağlık alanındayepyeni bir dönem başlattıklarını dile getiren Erdoğan, bugüne kadar yaptıkları 255 milyon liralık yatırımla Sivas'ı hastanelerle sağlık merkezleriyle donattıklarını, son olarak 600 yataklı dev bir bölge hastanesi inşa ettiklerini söyledi. Erdoğan, gelecek dönemde ilçelere de pek çok sağlık tesisini kazandıracaklarını bildirdi.

BİZİM ŞİRİNİMİZ DE SİZSİNİZ SİZ

Vatandaşların artık istediği hastaneye gidebildiğini, istediği eczaneden ilaçlarını alabildiğini ifade eden Erdoğan, "Neden? Çünkü sizi seviyoruz. Biz bu millete sevdalıyız, biz dertliyiz dertli. Dertli olmadan bu işler olmaz. Bu millete sevdalı olmadan bu işler olmaz. Onun için Ferhat Şirin'e ne diyor, dağı delmeye çalışıyor kerpiçle. Kerpiçle dağ delinir mi? Ama aşk deldirir. Ne diyor, vuruyor kerpici elinde taş parçası, 'çoğu gitti azı kaldı' diyor, 'çoğu gitti azı kaldı' diyor ve Şirin'e ulaşıyor. Bizim Şirinimiz de sizsiniz siz. Biz de dağları dele dele geliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de tünellerle yolları birbirine bağladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinde bizim yaptığımız tünelleri yapamadılar ama biz yaptık, hala yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz, yapacağız. Neden? Aşıkları birbirine buluşturacağız. Yolları yakın kılalım ki çabuk ulaşalım. Sivas-Divriği 5 saatti, şimdi Raybus ile ne oldu? 2 saate düştü. Benim vatandaşım bu modern imkanlardan niye istifade etmesin? Şimdi Ankara-Sivas bittiği zaman düşünün siz ne olacağını. Biz yaparız, söz verdik mi yaparız. Ama ne dedik, ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. İşte Nuri Demirağ havalimanı, hepsi yaptı göçtü gitti, biz yaptık yerinde. Yollar, göçme oldu, dedik ki 'olmadı yeniden ele alacaksınız'. Aldılar ve şimdi havalimanıyla merkezin arası nasıl, var mı sıkıntı? Kardeşlerim, 20 bin kişinin uçtuğu böyle bir yerde bakın şimdi artık yıllık yolcu kapasitesi Sivas'ta 220 bine ulaştı. Nereden nereye... Demek ki Sivaslı bunu bekliyordu. İşte oldu. Şu son 12 yılda Sivas'a yapılan toplu konut ve sosyal donatı yatırımı 611 trilyona ulaştı. Sadece Sivas'ta 5 bin 954 konut inşa ettik. Huzur ve güvenli bir yatırım ve anlayış olsun."

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın'ı yanına çağıran Erdoğan, 2009'da "bir yol kazası" yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yol kazası, tabii bir nedeni vardı onun, Allah rahmet etsin. Muhsin kardeşimizin, o tasavvur edemeyeceğimiz, düşünemeyeceğimiz, inşallah şehitler sınıfına girmiştir, o olaya rastgeldi ve daha önce Sivas'ta belediye başkanlığını yapan mimar kardeşim Sami Bey, inşallah şimdi bu dönem tekrar Sivasımıza biz Sami kardeşimizi belediye başkan adayı olarak takdim ediyoruz. Diyorum ki Sivas merkezde inşallah sandıklar gümbür gümbür AK Parti'nin ampulüyle aydınlansın. Sami kardeşimle de bütünleşsin. İstiyoruz ki genel yönetimle yerel yönetimle bütün bunları bütünleştirmek suretiyle inşallah Sivasımız çok daha güzel hizmetlere bir an önce kavuşsun. Bu seçimin böyle anlamlı bir özelliği var. El ele, omuza omuza vereceğiz ve sandıkları inşallah patlatacağız."