BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Beşiktaş maçı özeti ve golleri (BJK-GS geniş özet)

Galatasaray Beşiktaş maçı geniş özeti, golü ve detaylı analizi burada...

Abone ol

Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde oynanan derbi maçta Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.  
 
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki mücadelede Sarı-kırmızılılara galabiyeti getiren golü 38. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Bu arada ikinci yarıda Beşiktaşlı kaleci Tolga Zengin'in yerine oyuna dahil olan Cenk Gönen 84. dakikada yerde kaldı. Pozisyon sonrası baygınlık geçiren Cenk, saha içinde yapılan tedavinin ardından oyuna devam etti. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır da maçta +11 dakika uzatma verdi.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 44'e yükselterek 2. sırada yer alırken, Beşiktaş 42 puanda kaldı.

GALATASARAY, İKİNCİLİK KOLTUĞUNU BEŞİKTAŞ'TAN GERİ ALDI

Galatasaray derbi maçta Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltı golüyle 1-0 yenip ligde yeniden 2. sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip, bu galibiyet sonrası maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

- Selçuk İnan 4 gole ulaştı

Attığı golle Galatasaray'ı Beşiktaş karşısında galibiyete taşıyan isim olan Selçuk İnan, bu sezon 4 gole ulaştı.Ligde bu sezon Sivasspor, Elazığspor, Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında skora katkı yapan Selçuk, tüm gollerini iç saha maçlarında kaydetti.

- Semih Kaya'dan fair-play dersi

Karşılaşmanın 54. dakikasında aut kararı verilen pozisyonda hakemi uyaran Semih Kaya, kararın düzeltilmesini sağladı. Semih Kaya, Galatasaray ceza sahasına yakın bir noktada Olcay Şahan ile girdiği pozisyonda topun dışarı çıkmasının ardından aut kararı verilince, hakem Cüneyt Çakır'a giderek, topun kendisinden çıktığını ve korner olması gerektiğini söyledi. Bu uyarı üzerine Cüneyt Çakır, kararını korner olarak düzeltti.

Cüneyt Çakır, sergilediği örnek davranış nedeniyle Semih'in elini sıkarken, siyah-beyazlı oyuncular Almeida ile Hutchinson da sarı-kırmızılı oyuncuya teşekkür etti.

- Selçuk İnan'ın derbilerde 4. golü

Selçuk İnan, Beşiktaş karşısında penaltıdan bulduğu golle, sarı-kırmızılı formayla derbi maçlardaki 4. golünü kaydetti. Galatasaray formasıyla ilk derbi golünü 2011-2012 sezonu Süper Final'de 2-1 yenildikleri Fenerbahçe maçında atan Selçuk, 2012-2013 sezonda ise deplasmanda Beşiktaş'la 3-3 berabere kaldıkları müsabaka ile Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri maçta birer kez rakip fileleri havalandırmıştı.

- Mancini ilk derbisini kazandı

Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş karşısında aldığı galibiyet, teknik direktör Roberto Mancini'nin de ilk derbi zaferi oldu. Galatasaray'ın başında çıktığı ilk derbide Fenerbahçe'ye rakip sahada 2-0 mağlup olan Mancini, ikinci derbisinde ise Beşiktaş'a karşısında galibiyet elde etti. 

Galatasaray: 1 - Beşiktaş: 0

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Ceyhun Gülselam, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup,  Almeida

Gol: Dk. 39 Selçuk İnan (Penaltıdan) (Galatasaray)

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN