BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik sözlerini çarpıtanlara ateş püskürdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 'birkaç Mehmet'e açıklık getirdi

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Twitter önce bugün şehit düşen askerlerimiz için başsağlığı diledi ardından ise sözlerini çarpıtanlara çattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kamuoyunda tartışma yaratan ve her şehit haberinden sonra gündeme getirilen "birkaç Mehmet" sözlerine Twitter'dan açıklık getirdi.

Twitter hesabında konuyu gündeme getiren Çelik, şunları yazdı:

Bugün maalesef yine hain bir saldırıya maruz kaldık. Beytüşşebap'ta 10 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

EDEP YA HU!

Bu arada her şehit haberinden sonra, benim "birkaç Mehmet" sözümü saptırarak, çarpıtarak hakaret vesilesi yapanlara söylüyorum. Edep ya hu..

Benim hiçbir zaman ve hiçbir yerde "Birkaç Mehmet şehit edildi Meclisi toplayamayız" gibi bir ifadem olmadı. Kayıtlar ortadadır.

Habertürk televizyonuna telefonla canlı yayına bağlanmıştım. Bana sorulan soruya verdiğim cevap şudur:

"Gerekli olursa tabii ki Meclis toplanmalıdır, toplanabilir. Ama PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet'i şehit etti diye, her gün PKK'nın Türkiye'nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz. Hassasiyetimiz budur."

Söylediklerim tam olarak budur. CNN Türk'te "Sözlerimi çarpıtanların, şereften ve ahlaktan nasibi yoktur." demiştim. Tekrarlıyorum.

PKK'NIN İSTEDİĞİ BUDUR

Türkiye'de ortak acılarımız ve şehitlerimizin naaşları üzerinden siyasi ve ideolojik rant devşirmeyi meslek haline getirenler var.

Unutmayalım ki, PKK'nın istediği de budur. Eğer birileri siyasi ve ideolojik rakiplerine şehitler üzerinden, yalan yanlış, çarpık bilgilerle, iftira, itham ve karalamalarla çalım atmaya çalışırlarsa bunun kendilerine de ülkeye de bir faydası yoktur.

Tüm hoşgörümüze rağmen, sosyal medya dahil, ortalığı hakaret ve iftiraları ile kirletmeye devam edenlerle ilgili yargı sürece başlatacağız.