BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beytüşşebap merkezi duruldu, kırsalda çatışma sürüyor

PKK'lıların Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlediği saldırılarda ölen 10 güvenlik görevlisi için cenaze töreni yapıldı. 3 PKK'lının cesedinin bulunduğu ilçe merkezinde silah sesleri kesildi ancak kırsal bölgelerde çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lıların dünkü saldırılarında hayatını kaybeden 10 güvenlik görevlisi için tören düzenlendi.

Saldırıda şehit olan 10 güvenlik görevlisi için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Vahdettin Özkan, Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin isimleri şöyle: Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban.

Yaralanan 7 güvenlik görevlisi ise Beytüşşebap ve Şırnak'taki hastanelerde tedavi alına alındı.

Bu arada polis lojmanları önünde bulunan 3 PKK'lının cenazesini götürmek isteyen kalabalık grubun önü, askeri araçlar tarafından kesildi.

Doğan Haber Ajansı polisin grubu havaya ateş açarak dağıttığını, sokak aralarında biriken küçük grupların polise taş attığını duyurdu.

Kaymakamın evi isabet aldı

Elki Mahallesi Muhtarı Reşit Durmuş, Radikal gazetesine yaptığı açıklamada, PKK'lıların 3-4 noktadan saldırdığını anlattı: "Saldırının başladığı dakikalarda vatandaşlar çarşıdaydı. PKK'lılar sivil yerleşim yerlerine uzak askeri üs bölgelerine saldırdılar. Çatışma seslerinin üzerine herkes evlerine kaçtı. Çatışmalar çok uzun sürdü. Şu anda şehir merkezinde bir olay kalmadı ancak herkes büyük bir tedirginlik içinde."

Radikal'in haberine göre, Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş'ın evinin kapısını roketle vuran PKK'lıların buraya girme girişimi güvenlik güçlerince püskürtüldü.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ölen PKK'lı sayısının 20 olduğunu kaydetti.

Türk medyasındaki haberlere göre, ilçe merkezine yakın bölgelerde PKK'lıların saklandığı düşünülen bölgelere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından top atışı yapıldı ve askeri helikopterler uçmaya başladı.

Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel de PKK'lılar ile askerler arasındaki çatışmaların kırsal alanlarda devam ettiğini, hükümet konağı ile birçok işyerinin tahrip olduğunu söyledi.

Temel, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Beytüşşebap'ın girişine 1 kilometre mesafede bulunan Kelereş tepesinde HPG'nin bayrağı dikilmiş durumda. Burası Beytüşşebap'a hakim olan bir tepe ve şu an denetimi gerillanın elinde" dedi.

PKK'nın silahlı kolu HPG de "Beytüşşebap ilçesi çevresinin gerillaların denetimine girdiğini" öne sürdü.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bu iddiayı yalanlayarak, "Hakimiyetsiz iğne ucu kadar toprak parçası yok" diye konuştu.