BIST 10.279
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın iğne ucu kadar toprağı yok!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Selahattin Demirtaş’ın PKK'nın hakimiyeti ile ilgili iddalarına tekrar yanır verdi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Selahattin Demirtaş'ın PKK’nın bazı bölgelerin denetimini ele geçirdiği iddialarını “kuyruklu yalan” olarak nitelendirdi. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı.

Bozdağ, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki 10 askerin şehit olmasına neden olan terör saldırısını değerlendirdi.

PKK’NIN DENETİMİNDE OLAN BÖLGE YOK

Bozdağ, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın “400 kilometre PKK’nın denetiminde” şeklindeki sözlerini “kuyruklu yalan” olarak nitelendirdi.

Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP’nin bazı üyeleri de BDP’yle eş parti gibi bu yönde ifadeler kullandı. Devlet, ülkenin her yerine hakimdir. Devletin hakimiyetinin olmadığı iğne ucu kadar bir toprak parçası söz konusu değildir. Bu kuyruklu bir yalandır.

BDP PKK’NIN TEMSİLCİSİ GİBİ DAVRANIYOR

BDP’nin terör örgütü PKK’nın temsilcisi gibi davrandığını savunan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: “BDP, PKK terör örgütünün gönüllü tutsağıdır. BDP, adeta milletin değil, terör örgütünün temsilcisidir. BDP’yle görüşmenin, konuşmanın anlamı ortadan kalkmıştır. Bölgenin temsilcisi BDP değildir. Terör örgütü de bölge halkının mağdur olması için çalışıyor."

İDAM CEZASI GERİ GELECEK Mİ?

“İdam cezası kaldırılmalı mı, kaldırılabilir mi? Sizin görüşünüz ne?” sorusu da sorulan Bozdağ, “İdam cezası zaten kaldırıldı” dedi.

Kaldırıldı ama bir kez daha gündeme getirilmesi söz konusu olur mu?” sorusu üzerine Bozdağ, şöyle konuştu:

“(Yeniden gündeme getirilmeli mi?) tartışmaları yapılıyor. Bu tartışmaları yapanların geçmişe de bakması lazım. PKK terör örgütü kurulduğundan beri Türkiye'de terör eylemleri gerçekleştiriyor. Ak Parti 2002'de geldi. Bizden önce idam cezası vardı. Kaç tane terörist idam edilmiş? Geriye dönüp baktığınızda, terör suçları ve bazı suçlarda idam cezası varken terör suçlarında bir azalma olmuş mu? Olmamış. Bir defa şunu görmek lazım, teröristler, terör örgütleri ceza hesabı yaparak eylem yapmıyor. Çıkar amaçlı suç örgütleri bunu yapıyor. Ama terör eylemi yapanlar ceza hesabı yapmıyor. Dünyanın hiç bir yerinde de yaptıkları yok. Bugün Türkiye'nin geçmişinde bu uygulandı, uygulandığı dönemde de bölücü başı dahil bu lafı söyleyenler, kendi dönemlerinde bölücü başının idam cezasını infaz etmediler. Vardı uygulamadılar. O dönemde terör eylemleri oldu mu, oldu. O yüzden orada cezaları artırmakla bu meselenin çözülmediğini Türkiye geçmiş uygulamalarıyla da gördü.”

Bozdağ, bir yandan alınması gereken hukuki tedbirleri almak, atılması gereken ekonomik, sosyal ve siyasi adımları atmak, öte yandan güvenlik boyutuyla mücadele etmek ve bunu çok boyutlu ve çok yönlü olarak sürdürmek gerektiğini vurgulayarak, “Sadece bir noktada şunu yaparsak, geçmişte olmuş ve başarı elde edilememiş şeyleri yeniden gündeme getirip koyduğunuzda yeni bir şey yapmamış oluyorsunuz. Netice vermeyen bir şeyi yeniden denemiş oluyorsunuz” diye konuştu.