BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.487,84
HABER /  GÜNCEL

Çelik kasa hırsızları yakalandı

Denizli'de bir evden çelik kasa çalan iki kadın Manisa'nın Salihli ilçesinde yakalandı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, dün öğleden sonra A.Z'ye ait Çamlaraltı Mahallesi Şehit Doktor Munise Özcan Caddesi'ndeki eve giren G.U (42), G.B. (29) ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi 250 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı çaldı.

Hırsızlık olayını fark eden bir vatandaş, polisi arayarak, evden hırsızlık olduğunu, hırsızların eşkallerini ve kaçtıkları otomobilin plakasını bildirdi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, plaka üzerinden yaptığı araştırmada zanlıların Manisa'nın Salihli ilçesine kaçabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibat kurdu.

Salihli polisi, kadın zanlılar G.U. ve G.B'nin bulunduğu evi tespit ederek Denizli polisine bilgi verdi. Denizli'den giden ekip, evde yaptığı aramada çelik kasayı, apartmanın çatı katında saklanmış olarak buldu. Aramada kiremitlerin arasına saklanmış yaklaşık 70 bin lira değerinde para, döviz ve ziynet eşyaları ele geçirdi.

G.U. ve G.B. gözaltına alınırken, olay sırasında kullanılan otomobile de el konuldu.

Denizli'ye getirilen zanlılar, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alınan G.U. ve G.B, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yapılan incelemede, G.U'nun hırsızlık şebekesi kurmaktan ve hırsızlık suçlarından 6, G.B'nin ise 12 ayrı hırsızlık suçundan sabıkasının olduğu tespit edildi.

Polis, olaya karışan ve halen firari olan bir zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.