BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  DÜNYA

Birleşik Krallıkta uçuşlara önlem

Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağa saldırı girişiminin ardından, Birleşik Krallık'ta havayolları ABD'ye giden uçuşlarında önlemlerini arttırdı.

Abone ol

İngiliz havayolu şirketi British Airways (BA) internet sayfasından yaptığı uyarıda, "ABD hükümeti, güvenlik önlemlerini bu ülkeye seyahat edecek kişiler için gözden geçirmiştir. Bu nedenle Heathrow veya Gatwick havaalanlarından ABD'ye seyahat edecek yolcuların sadece bir el bagajı almalarına izin verilmektedir" denildi.

Birleşik Krallık Havaalanı Operatörü BAA ise, ABD'ye yapılan tüm uçuşlarda aramaların arttırıldığını duyurdu.

BAA'den yapılan açıklamada, "ABD'ye seyahat edecek yolcular, uçağa binmeden önce havayollarının normalden daha fazla güvenlik araması yapmasına hazır olmalıdır" ifadesine yer verildi.

Bu arada İngiliz yayın kuruluşu BBC, Başbakan Gordon Brown'un saldırı girişiminin ardından, "ülkesinin, yolcuları korumak için her türlü önlemi alacağını" söylediğini bildirdi.

BBC ve Sky televizyonu ayrıca haber bültenlerinde, İngiliz polisinin Londra'da, Amsterdam-Detroit seferini yapan uçağa saldırı düzenlemeye çalışan kişiyle bağlantılı olduğu tahmin edilen bir evi aradığını kaydediyor.

İngiliz kanalları, zanlının 23 yaşında Nijeryalı bir kişi olduğunu ve geçen yıl yaz aylarına kadar Londra Üniversitesinde öğrenci olduğunu belirtiyor.