BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Engelli öğrenciler engel tanımıyor

Muğla'da, engelli öğrencilerin yaptığı resim ve el sanatlarından oluşan sergi açıldı.

Abone ol

Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören 160 zihinsel ve fiziksel engelli öğrencinin 1 yılda hazırladığı eserler, bir alışveriş merkezinde açılan sergiyle satışa sunuldu.

Okul Müdürü Ejnan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının engelli öğrencilerin fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek olduğunu belirtti.

Çelik, ''Çocuklarımız, öğretmenleri tarafından yaptırılan grup eğitimlerle bu sergiyi oluşturdu. Sergiyle hem çocukların neler yapabildiğini gösteriyoruz hem de onların topluma kazandırılması için bir adım atıyoruz'' dedi.

Toplumda hak ettikleri yeri bulabilmeleri için devletin engellilere sahip çıkması gerektiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Engellilere toplumumuzun sahip çıkması gerekiyor. Onlara gereken ilgiyi gösterdiğimiz zaman neler yapabileceklerini görmüş olacağız. Sergiyi gezen birçok vatandaş yapılan işleri görünce çok etkilendi. Devletin bu çocukların ellerinden tutması gerekir. Eğer onların yetenekleri ortaya çıkarılırsa kendi başlarına ayakta kalabilmeleri de sağlanmış olur.''

Öte yandan, 2 gün açık kalacak sergiden elde edilen gelirle, bir sonraki yıl açılacak sergi için malzeme alınacağı bildirildi