BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  MEDYA

Canlı yayında vahşi ortamda doğum

Canlı yayında doğal hayatta yapılacak doğum programı tartışma yarattı, Born in the Wild isimli reality şov yakında başlıyor.

Abone ol

Dünyanın en 'realistik' şovu olmaya hazırlanan ABD'li bir televizyon programı, kadınların doğal hayatta doğum yapmalarını ekrana taşıyacak.

Vahşi yaşamda doğum yapacak olan kadınlara hiçbir doktor müdahalesi olmayacak.

Viral Youtube videosundan ilham alan yapımcılar, tropikal bir köyde doğum yapan kadın videosunun 20 milyonu aşkın tıklanmasından sonra harekete geçmiş.

İlk defa doğum yapacak annelerin katılamayacağı yarışmada, kadınların güvenliği için sadece sadece çekim ekibi hazır bulunacak ve doktor olmayacak.

MAHREMİYET NE OLACAK?

Yarışma henüz başlamadan birçok tartışmayı beraberinde getirdi. İlginç programın, anne-çocuk güvenliğini ve mahremiyetini ihlal edeceği düşünülüyor.

Programla ilgili bir diğer eleştiri ise, televizyon programına özenen anne adaylarının güvenlik önlemlerinin bulunmadığı evlerinde doğum yapmayı denemek isteyebilecekleri.

KİM BAŞVURUR?

'Born in the Wild' (Vahşi yaşamda doğum) isimli reality şov programı, ABD'li Lifetime kanalı tarafından Çarşamba günü duyruldu.

Yarışmada, doğada gerçekleştirilecek doğumun güzellik ve huzur içinde olacağı, modern zamanın hiçbir etkisine maruz kalmadan gerçekleştirileceği düşünülüyor.

Programın yapımcılarından Eli Lehrer, annenin ve bebeğin güvenliğinin program boyunca garanti edileceğini söylüyor.

Doğum yapacak kadınlar doktora gitmeden önce, TV programına mı başvucağı ise merak konusu.