BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  GÜNCEL

Bakan’dan Kılıçdaroğlu’na yalanlama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Hayvanat bahçesinden gelen müdürün yazdığı bir rapor değil, tam tersine bu konuda sadece Türk...

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Hayvanat bahçesinden gelen müdürün yazdığı bir rapor değil, tam tersine bu konuda sadece Türkiye çapında değil dünya çapında kariyeri olan üç değerli bilim insanı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesi tamamen gerçek dışı ve yalandır” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında TÜBİTAK ile ilgili iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Işık, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin, “CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında TÜBİTAK ve TÜBİTAK raporu hakkında tamamen asılsız ve mesnetsiz bir takım iddia ve ithamlarda bulundu. Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında tam bir demogoji örneği sergiledi. Bu sayede Kılıçdaroğlu’nun ne kadar mahir bir demogo olduğunu bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

“BU RAPORU YAZAN HAYVANAT BAHÇESİNDEN BİR MÜDÜR DEĞİL”
Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin en saygın kuruluşlarından birisine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz size böyle rapor getirir” sözlerini değerlendiren Işık, şunları kaydetti:
“Bu raporu yazan hayvanat bahçesinden bir müdür değil. ODTÜ’den mezun olmuş, Amerika’nın en iyi üniversitelerinde doktoralarını yapmış, iki çok değerli profesörümüzle, Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olmuş, İngiltere’de doktorasını yapmış ve üçü de elektrik elektronik mezunu olan çok değerli bilim insanlarımız. Dolayısıyla hayvanat bahçesinden gelen müdürün yazdığı bir rapor değil, tam tersine bu konuda sadece Türkiye çapında değil dünya çapında kariyeri olan üç değerli bilim insanı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesi tamamen gerçek dışı ve yalandır.”

“SAYIN KILIÇDAROĞLU BÖYLE BİR TEKNOLOJİ DÜNYADA VAR”
Kılıçdaroğlu’nun bu teknolojinin dünyada olmadığını söylediğini belirten Bakan Işık, “Sayın Kılıçdaroğlu, böyle bir teknoloji dünyada var. Bu teknolojinin adı da Voice Syntheses dediğimiz (ses sentezi). İşin ilginç yanı şu. Biz bu ifadeyi yani ‘Böyle bir teknoloji dünyada yok’ ifadesini iki gün önce paralel ve ulusalcı medyada gördük. Bu demeci veren kişi, TÜBİTAK’tan paralel yapının tetikçisi olduğu için uzaklaştırılan bir kişi. Sayın Kılıçdaroğlu, yoksa siz bu kişiyi yanınıza danışman mı aldınız? Siz Sayın Başbakanımıza danışman önereceğinize, kendi yanınıza vatanını, milletini seven ve bu işlerden anlayan doğru düzgün danışmanlar alın. Size tavsiyemiz, önerimiz budur. Burada kılavuzu paralel olanın başı bataktan kurtulmaz” ifadelerini kullandı.

“TÜBİTAK ADETA HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRLERİ TARAFINDAN YÖNETİLİYOR GİBİ BİR ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR”
Hayvanat bahçesi müdürü muhabbetlerini kendilerinin de merak ettiğini belirten Işık, şunları söyledi:
“Yaptığımız araştırmanın sonucunda bu raporu veren BİLGEM ile hiçbir şekilde alakası olmayan, bizim bir başka enstitümüze idari müdür yardımcısı olarak atanan bir arkadaşın, 30 yıla yakın meslek hayatı döneminde 2 yıl süreyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde hayvanat bahçesi şube müdürü olarak çalıştığını gördük. Bu arkadaşında ULAKBİM’de idari müdür yardımcısı olarak göreve başlamasının sebebi bu arkadaşımızın 20 yıla yakın dergicilik hayatı var. Orada ULAKBİM’in bir projesi var. Bu projenin başarıyla yürümesi açsından yapılan değerlendirmede bu arkadaşımızın ismi uygun görülmüş ve bu arkadaşımız bu göreve getirilmiş. Bir dergi editörlüğüyle ilgili göreve getirilmiş. Bir dergi editörlüğüyle ilgili göreve 20 yıla yakın daha önceden yaptığı bir hizmetten dolayı getirilmiş ama ne hikmetse 30 yıla yaklaşan meslek hayatının sadece 2 yıla yakın bölümünde hayvanat bahçesi şube müdürlüğü yapan bir kişi, bilimsel bir çalışmanın tamamen dışında, idari görevden dolayı TÜBİTAK ile ilişkilendiriliyor ve TÜBİTAK adeta hayvanat bahçesi müdürleri tarafından yönetiliyor gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Bunun gerçekle uzaktan yakından hiçbir alakası yok.”

“ANKARA CUMHURİYET SAVCILIĞI GEREKLİ GÖRÜRSE BUNU ULUSLARARASI KURUMLARDAN DA İSTEYEBİLİR”
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Işık, bir gazetecinin MHP Lideri Bahçeli’nin de TÜBİTAK raporuyla ilgili ‘aklama çabası’ ifadesini ve Kılıçdaroğlu’nun ses kayıtlarıyla ilgili bir de yurt dışından rapor getirilmesi gerektiği çağrısının sorulması üzerine, “Ankara Cumhuriyet Savcılığı, TÜBİTAK’a resmi bir yazıyla ses kaydının montaj olup olmadığının incelenmesi talebinde bulundu. TÜBİTAK, BİLGEM bu işin uzmanları incelemeyi yapıyor ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na bu raporu gönderiyor. Bu tamamen adli bir işlemdir. Eğer Ankara Cumhuriyet Savcılığı gerekli görürse bunu uluslararası kurumlardan da isteyebilir. Bu bizim alanımız değil. Bu siyasetin alanı da değil aslında. Bu durum, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli’nin Türkiye’de ne kadar zor durumda olduklarının bir göstergesidir. Eğer montaj olmadığına inanıyorsanız gidin Amerika’da bunu en iyi yapan kuruluşlara müracaat edin. Youtube’da ses kaydı var. Müracaatın sonunda böyle bir durum varsa o en güvenilir kurumlar size bu montaj değildir desin o zaman konuşun” karşılığını verdi.

“TÜBİTAK’IN BAŞINDA EMANET, EHLİYET VE LİYAKAT ÖLÇEĞİNDE SON DERECE İYİ YETİŞMİŞ, TÜRKİYE’NİN DEĞERLERİ GETİRİLİYOR”
“Başbakan Erdoğan bunu yapmıştır diye araştırmaya gerek yok” demenin yanlış olduğunun altını çizen Işık, “Türkiye’nin bu noktada en yetkin kuruluşu bir çalışma yapıyor. Bu çalışmanın altına Türkiye’nin başarılı bilim insanları imzalarını atıyorlar. Siz kalkıyorsunuz bunu hemen yandaşlıkla yaftalıyorsunuz” dedi.
TÜBİTAK raporu için çalışanların hayvanat bahçesinden gelmediğini ve konunun tam uzmanları olduğunu vurgulayan Işık, uzmanların aldıkları ödülleri sıralayarak, “Hayvanat bahçesinden kimse getirilmiyor. TÜBİTAK’ın başında emanet, ehliyet ve liyakat ölçeğinde son derece iyi yetişmiş, Türkiye’nin değerleri getiriliyor. Aksini iddia eden varsa kendisine ispat etsin” diye konuştu.
(İHA)