BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  MEDYA

Canlı yayında AB uzmanına şok Merkel tepkisi

A Haber’de Orhan Sali’nin moderatörlüğünde yayınlanan ‘Diplomasi’ programı hararetli dakikalara sahne oldu.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün. AB uzmanı Can Baydarol'a söylediği "Seni Sayın Merkel'e danışman yapmak lazım" sözü programa damga vurdu.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Gazeteciler Hikmet Genç, Cemil Ertem ile AB Uzmanı Can Baydarol'un konuk olduğu programda Külük, Almanya ziyaretiyle ilgili Erdoğan'ı eleştiren Baydadol'un sözlerine sözlerine tepki gösterdi.

İşte o diyaloglar:

Can Baydarol: Bir şeyden de kaçınmak lazım. Bu kadar gerdiğiniz zaman ipleri işbirliği yapacağınız yerlerle de işbirliği yapamayacak hale gelirsiniz. Ülkelerin Türkiye, Almanya, Fransa olsun…

Metin Külünk: Sayın Merkel'e seni danışman yapmak lazım!

Can Baydarol: Yap, olur. Kabul ederse memnuniyetle yaparım yani.

Metin Külünk: Sayın Merkel'in adı Türk olan siyasetçilerden bakanları var. Onlar sürekli Türkiye adına doğruları söylemedikleri için senin gibi danışmana ihtiyacı var.

Can Baydarol: Gücün yetiyorsa memnuniyetle.

Metin Külünk: İhtiyaçları var.


"STÖ'LER KÜSTAHLIĞA TEPKİSİZ KALDI!"

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk programda ayrıca, "Alman basınının küstahça attığı manşetlere rağmen Türkiye'de hiçbir STÖ ve iş dünyasından bir isim buna tepki koymadı. Neden?" diye sordu.

"MİSAFİRPERVERLİK YERİNE NEZAKETSİZLİK"

Sayın Başbakanımızın Almanya seyahati aylar öncesinden belliydi. Ancak Soma'da 301 şehidimiz üzerinden başlatılan karalama kampanyası ve saygısızca bir devletin başkanına gösterilmesi gereken misafirperverliği göstermek yerine küstahça bir duruşu ortaya koyan Almanya'daki bazı siyasetçilerin ve medyanın tavrı bir hafta öncesinden ortaya çıkmasına rağmen üzgünüm ki Türkiye'de hiçbir sivil toplum kuruluşu siyaset kurumunun belli unsurları, ağzını açıp da "Siz kim oluyorsunuz da ülkemizin Başbakanı'nın Almanya'ya gerçekleştireceği ziyarette bu nezaketsizliği gösteriyorsunuz" cümlesini kullanmadı. Ekodiplomasinin eksikliğidir bu. Bild manşetlerini Türkiye'den beslenerek atıyor. Ayrıca Almanya ile ticaret hacmimiz çok güçlü. Nerede bizim iş dünyamız? Almanya ile ticaret yapan dostlarımız, iş adamlarımız? "Sizin manşetleriniz iki ülke arasındaki ticari ve dostluk ilişkisine zarar verir" cümlesini söylememelerini eksiklik olarak görüyorum.