BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sarısülük duruşması bitti! SON DURUM

Gezi olayları sırasında Ankara'daki gösteride hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının beşinci duruşması başladı.

Abone ol

Ethem Sarısülük'ün geçen yıl 1 Haziran'da Kızılay'da polis Ahmet Şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla öldürülmesine ilişkin davanın beşinci duruşması görüldü.

JANDARMADAN OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER 

Sanık polis Ahmet Şahbaz jandarmaların olağanüstü önlemleri arasında duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya bu kez peruksuz ve gözlüksüz katılan katil zanlısı Ahmet Şahbaz’ın görüntüsü ekrana yansıtıldı. Jandarma sayısının fazla olması avukatların ve duruşmayı izleyenlerin tepkisine neden oldu. 

ETHEM SARISÜLÜK MASKELERİ ASILDI

Mahkeme salonundaki duvarlara Ethem Sarısülük maskeleri asıldı. Mahkemeyse salonda bulunanları tweet atmamaları konusunda uyandı. Sanık avukatı duruşmanın kapalı yapılmasını isterken, Sarısülük ailesinin avukatları buna karşı çıktı. Sanık Şahbaz susma hakkını kullandığını söyledi. Sanık avukatı, “Müvekkil çok sayıda taş isabet etmiş olup, meşru müdafaa sınırında kalmıştır. Bu nedenle ceza verilmesin” dedi.

ANNE SARISÜLÜK 'KATİL' DİYE BAĞIRDI

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, duruşma salonundaki sanık polis Ahmet Şahbaz'a "Bu tarafa, gözümün içine bak, nasıl yaptın yüzüme anlat... Oğlum mezarda yatıyor, sen dışarıda geziyorsun katil!" diye bağırdı. Duruşmada Sarısülük'ün vurulma anının görüntüleri izlettirilirken, anne Sarısülük gözyaşlarını tutamadı.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEMİNE KARŞI ÇIKTI 

Duruşmayı Gezi'de yaşamını yitiren Berkin Elvan, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın aileleri de izledi. Duruşmada Sarısülük ailesinin avukatları görüntülerin ve raporların sunulmasının ardından sanığın tutuklamasını talep ettiler. Savcı tutuklama talebinin de sanık avukatların 'duruşmalardan vareste' tutulma taleplerinin de reddini istedi.

Mahkeme tutuklama istemini reddetti ve duruşmayı 7 Temmuz'a erteledi.