BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,29
HABER /  GÜNCEL

İmirzalıoğlu’dan ‘hat’ta destek

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Türkiye’nin ilk Türk-İslam Eserleri Sanat Galerisi Kumbaracı4’ü ziyaret etti. <br/>Ünlü oyuncu Kenan İmirzal...

Abone ol

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Türkiye’nin ilk Türk-İslam Eserleri Sanat Galerisi Kumbaracı4’ü ziyaret etti.
Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu Türkiye’nin ilk Türk-İslam Eserleri Sanat Galerisi Kumbaracı4’ü ziyaret etti. Geleneksel sanatlara ilgisi olduğunu belirten ünlü oyuncu beğendiği bir eseri satın aldı. Kumbarı4’ün sahibi Erhan Geyik, Kenan İmirzalıoğlu gibi ünlü bir sanatçının geleneksel sanatlara ilgisinden memnun olduğunu belirterek “İki buçuk yıl önce Türkiye’nin ilk ve tek Türk-İslam eserleri sanat galerisi olarak yola çıktık. Yaşadığımız ve faaliyet gösterdiğimiz Beyoğlu’nda yüzlerce galeri olmasına rağmen bir tane bile Türk-İslam eserleri sanat galerisi olmaması bizi üzüyordu. Daha sonra aslında ülkemizde bu yönde bir faaliyet olmadığını öğrenerek daha fazla üzüldük. Çalışmalara başlayarak zor bir süreçten geçtik. 1500 yıllık bir geleneğin bizimle son bulmaması gerekiyor, sonraki nesillere karşı sorumluluğumuz var. Hat, Tezhip, Ebru, Çini yaşadığımız coğrafyanın hem tarihini hen bugününü yansıtan ortak kültürümüzün önemli bir parçaları. Çocuklarımız ve torunlarımız da medeniyetimizin bu ince ruhunu görmeli, tanımalı ve parçası olmalı. Kenan İmirzalıoğlu gibi alanında zirvede olan bir ismin geleneksel sanatlara desteği bizi çok mutlu etti, kendisine teşekkür ederim” dedi.
Erhan Geyik, düzenledikleri ve 17 Haziran’a kadar devam edecek olan ‘Noktadan Renklere Yolculuk’ sergisinin herkesin ziyaretini beklediğini söyledi.
(İHA)