BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  GÜNCEL

Gökçeada'da depremin yaraları sarılıyor

Ege denizinde meydana gelen deprem sonrası Gökçeada'da bazı evler kullanılamaz hale geldi. Kızılay adaya 2 TIR yardım gönderdi.

Abone ol

Ege Denizi'nde Cumartesi günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde bazı binalarında hasar oluşan ve bazıları kullanılamaz hale gelen Gökçeada'da hasar tespit ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

Deprem anında hasar gören ya da hasar gördüğü tahmin edilen bölgelerin, görevli ekiplerce helikopter ile havadan kontrol edildi. Oturulamayacak durumdaki evler boşaltıldı, mülk sahiplerine çadır dağıtıldı, baraj ve sulama sistemleri DSİ görevlilerince kontrol edildi.

KIZILAY 2 TIR YARDIM GÖNDERDİ 

Kızılay, Gökçeada'ya 2 tır battaniye, çadır ve iaşe yardımı ulaştırdı. Bölgedeki  vatandaşların yeme içme ve barınma ihtiyaçları karşılandı. Öte yandan Bademli köyünde çatısı çökerek kullanılamaz hale gelen kilise ise ekiplerce kontrol edildi. Kilisenin kısa sürede ibadete açılabilmesi için ön fizibilite gerçekleştirildi.

KAYMAKAM SON DURUMU ANLATTI 

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, yaptığı açıklamada, ilçede genel anlamdaki kontrollerin tamamlandığını söyledi. Adada genel anlamda koruma altına alınmış çok sayıda bina bulunduğunu ifade eden Gürel, "Bu binalarımız için görevlendirilen mimarlar, yarından itibaren çalışma yapacaklar. Şu anda herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Tespitler yapıldı, ilgili kurum ve birimler halen adada rutin çalışmalarını sürdürmekte" dedi.