BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba için emniyet alarmda!

İstihbarat birimleri Türkiye'ye giriş yapan 3 canlı bombadan görüntüsünü tespit ettiği DHKP-C’linin fotoğrafını dağıttı

Abone ol

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne terör örgütü DHKP-C’nin düzenlediği canlı bomba saldırısının ardından alarma geçen emniyetin, yaklaşık 3 ay önce Türkiye’ye giriş yapan 3 canlı bombayı daha tespit ettiği ve bu kişilerin hala bulunamadığına yönelik haber doğrulandı.

İstihbarat birimleri, 3 isimden, görüntüsünü tespit ettiği DHKP-C üyesinin fotoğrafını, Ankara’da kritik öneme sahip bazı kurumlara dağıttı.

fft16_mf3010069.jpeg

FOTOĞRAFI DAĞITILDI

Emniyetin Türkiye’ye giriş yaptığını saptadığı 3 kişiden, görünüşü tespit edilen birinin fotoğrafı, emniyet ve istihbarat birimlerince kritik öneme sahip bazı kurumlara dağıtıldı. Bu kişinin, canlı bomba eylemi yapabileceği uyarısında bulunuldu.

AŞIRI RADYASYONA MARUZ KALDILAR

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nde meydana gelen olay sırasında x-ray cihazı ve diğer güvenlik kapısının da parçalanması, çevreye kontrolsüz bir radyasyonun yayılmasına da yol açtı. Bomba imha ekipleri, olay yerinde 3-4 saat yüksek seviyede radyasyona maruz kalarak çalıştı. Bu nedenle, bomba imha ekiplerine yönelik tedavi uygulandı.

GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C’li terörist Ecevit Şanlı’nın üzerinden çıkan sahte kimlikle ilgili gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, ABD’nin Ankara Büyükelçiği’ne yönelik bombalı saldınıyı gerçekleştiren terörist Ecevit Şanlı’nın üzerinden çıkan İ.A. ismine düzenlenmiş sahte kimlikle ilgili gözaltına alınan 3 kişi serbet bırakıldı. Gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen kimliğin sahibi İ.A.’nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin burada ifadelerine başvuruldu. İ.A. ve diğer iki kişinin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısının bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.