BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba eylemi uyarısı istihbarat uyardı

IŞİD üyesi 2 canlı bombanın Türkiye'de eylem yapacağı açıklandı. 2 teröristin Kahramanmaraş'ta Suriye uyruklu bir kişi ile buluşacağını belirten istihbarat, teröristlerin fotoğraflarını tüm birimlere dağıttı.

Abone ol

Türkiye alarma geçti. İstihbarat birimleri, IŞİD terör örgütü üyesi S.A. ve M.A.C. adlı 2 canlı bombanın illegal yollardan Türkiye'ye girerek eylem yapacağını deşifre etti.

2 teröristin Kahramanmaraş'ta oturan Suriye uyruklu İ.H. ile buluşma yapacağını belirleyen istihbarat birimleri, teröristlerin fotoğraflarını tüm birimlere dağıttı. Teröristlerin eşkalleri hakkında da detaylı bilgi verildi.

PERSONELE FOTOĞRAFLARI DAĞITILDI

Habertürk'te yer alan habere göre, IŞİD'li 2 teröristle ilgili elde edilen bilgiler, 81 kentteki tüm birimlerle paylaşıldı. Koruma ve güvenlik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi istenilen yazıda, personelle toplantı yapılması ve bilgilendirme istendi. Ayrıca arama ve yol tedbirlerine katılan personele 2 teröristin fotoğraflarının dağıtılması hatırlatıldı.

IŞİD'İN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ CANLI BOMBA EYLEMLERİ

YER TARİH EYLEMCİ SORUMLU ÖLÜ YARALI HEDEF
İstanbul - Fatih 6 Ocak 2015 Diana Ramazova Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) 2 1 Fatih ilçesindeki Sultanahmet semtinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü önündeki kulübeye giren ve İngilizce olarak cüzdanını kaybettiğini söyleyen çarşaflı kadının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirildi. Patlamada bir polis hayatını kaybetti.
Şanlıurfa - Suruç 20 Temmuz 2015 Şeyh Abdurrahman Alagöz Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) 34 100+ Değişik illerden gelen 300 kadar kişinin, Suruç Belediyesine ait Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde, Irak ve Şam İslam Devleti'nin Kobani Kuşatması sonrası Kobani'yi yeniden inşa etme çalışmaları konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, kalabalık arasına karışan bir kişinin üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirildi. Saldırıda ölenlerin tamamı sivildi.
Ankara 10 Ekim 2015 Yunus Emre Alagöz
Adı açıklanmayan 2. saldırgan
Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) 109 500+ Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenecek olan Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi öncesinde, Altındağ ilçesindeki Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağında toplanan katılımcıların bulunduğu bölgede, iki saldırganın üzerlerindeki patlayıcıları 3 saniye arayla infilak ettirmesiyle gerçekleştirildi. Patlamalarda ölenlerin tamamı sivildi.
İstanbul - Fatih 12 Ocak 2016 Nabil Fadli Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) 11 15 Fatih ilçesindeki Sultanahmet Meydanı'nda, saldırganın üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle gerçekleştirildi. Patlamalarda ölenlerin tamamı sivildi.

MİT OCAK AYINDA UYARMIŞTI

Ankara patlamasında ortaya atılan bir iddia, kulisleri karıştırmıştı. MİT'in 7 Ocak'ta olası terör saldırılarına karşı güvenlik birimlerini uyardığı ortaya çıkmıştı.

Uyarı yazısında, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde, terör örgütü PKK ve tüm yapılanmalarının canlı bomba ve sabotaj eylemleri planladığı hatta keşif çalışmalarının da yapıldığı yer aldı. Uyarı yazısında, Türk Silahlı Kuvvetleriyle emniyet mensuplarının kullandığı güzergahlarının ve servis toplanma yerlerinin hedef olabileceği uyarısında bulunuldu. MİT, uyarı yazısında olası riskli bölgeler arasında ankara Kızılay'a da yer verdi. Gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye etti.