BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  POLİTİKA

Çankaya halka mı açılıyor?

Yaklaşan seçimler öncesi Ak Parti'den sürpriz bir çıkış geldi. Ak Parti Çankaya'yı halka açacak.

Abone ol

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AK Parti'den sürpriz bir çıkış geldi.

AK Parti, bugüne kadar kapıları halka açılmayan Çankaya Köşkü'nde tarihi bir değişiklik yapılabileceğinin sinyalini verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın kurmayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Çankaya Köşkü'nün haftanın belli bir günü halka açılabileceğini açıkladı. Fırat, "Halktan, siyasetten gelen bir Cumhurbaşkanı bunu yapar" diyerek Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde böyle bir uygulamaya imza atabileceğini kaydetti.

AK Parti'den Çankaya Köşkü'nün kapılarını 16 Mayıs'tan sonra halka açma sinyali geldi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde geri sayım başlarken, bugüne kadar halka açılmayan Çankaya Köşkü ile ilgili tarihi bir uygulama gündeme geldi. AK Parti, Çankaya Köşkü'nü haftanın belli bir günü halka açma fikrine sıcak bakıyor. Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde bu uygulamayı başlatmasına ise kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan'ın yakın kurmayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Çankaya Köşkü haftanın belli bir günü halka açılmalı. Cumhurbaşkanı ile halk arasındaki duvarlar yıkılmalı" diyerek uygulamanın sinyallerini verdi.

Köşk seçimleri öncesinde sürpriz bir çıkış yapan AK Parti'nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Cumhur, cumhurun evini ziyaret edebilmeli. Onun yaşadığı yerleri görmeli. Çankaya Köşkü haftanın belli bir günü halka açılmalı. Cumhurbaşkanı da parkta insanlara katılıp hatrını sormalı. Bu kaynaşmayı sağlar. Benim Cumhurbaşkanı algılamam böyle. Cumhurbaşkanı ile halk kaynaştırılmalı. Halkın Çankaya Köşkü ile içiçe olması lazım" dedi. Bugüne kadar Çankaya Köşkü'nde böyle bir uygulama yapılmadığını dile getiren Fırat, bugüne kadar Köşk'e çok gittiğini ancak belli bir yolu izleyerek, söylenen salona girdiğini ve hiçbir yeri görmediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı'nın özel eşyalarının ve kendisine hediye edilen eşyaların da Çankaya Köşkü'nde bir müzede sergilenebileceğini ifade eden Fırat, "Halk görsün. Atatürk'ün birçok bilgi ve belgesi vardır, halka açılabilir" önerisini yaptı.

Fırat, Çankaya Köşkü'nün bir bölümünün müze haline getirilebileceğine de işaret ederek, "Cumhurbaşkanı ile halk arasındaki duvarlar yıkılması gerekir. Tüm yöneticiler ile halk arasındaki duvarlar yıkılmalı" dedi. Cumhurbaşkanı'nın ev olarak kullandığı bölümlere girilmeyeceğini ancak evi dışındaki tüm yerlerin gezilebileceğini belirten Fırat, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı'nın günlük yaşamda kullanmadığı alanlar açılmalı. Gerekli güvenlik tedbirleri alınır, giren aranır, takip edilir. Bunlar müspet olur. Halk da bundan çok memnun olur. Siyasetten, halktan gelmiş bir Cumhurbaşkanı bunu yapar".