BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

Çankaya Belediyesinde 8 gözaltı...

Çankaya Belediyesine operasyon yapıldı. İşçi maaşlarını iç etmekle suçlanan 8 belediye çalışanı gözaltında.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

CHP'li Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz dönemiyle ilgili dava ve soruşturmalar bitmiyor. Bugün aralarında başkan yardımcısının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

BAŞKAN YARDIMCISI DA VAR
Gözaltına alınanların arasında Eryılmaz döneminde Başkan Yardımcısı olan Nuri T. ve Hesap İşlerinde çalışan Sabri G., Behzat K., Murat Ç, Nusret Ö. gibi uzmanlar bulunuyor. Ayrıca eski Personel Müdürü Seyhan T., Zabıta Müdürü Ahmet T. ve CHP'li eski Meclis Üyesi Bedia S.'de gözaltına alınanlar arasında. Belediye çalışanlarının yanı sıra promosyonu veren bankadan bazı yetkililerin de gözaltına alındığı biliniyor. Gözaltına alınanlar 1,6 milyon TL'lik maaş promosyonun nasıl kaybolduğuyla ilgili sorgulanıyor.

PROMOSYONLAR UÇMUŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Çankaya Belediyesi çalışanlarının maaş hesaplarının bulunduğu bankadan alınan 1 milyon 300 bin liralık promosyon ödemesinin çalışanların hesaplarına yatırılmadığı iddiasıyla İçişleri Bakanlığının suç duyurusu üzerine belediyenin hesap işleri Müdürü Nusret Özgür hakkında zimmet suçundan soruşturma başlatmıştı. Yapılan inceleme sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu ve Özgür hakkında soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında bugün de 8 kişi gözaltına alındı.