BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  SPOR

Canaydın aslan gibi

Canaydın kritik ameliyat sonrası ilk kez medya karşısına çıktı.

Abone ol

Geçirdiği pankreas ameliyatının ardından ilk kez medya karşısına çıkan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, ciddi bir olayı atladıklarını belirterek, ''Aslan gibiyim, ayaktayım, yıkılmadım'' dedi.

Canaydın, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve Koray Acarlı, operasyonun gerçekleştiği Memorial Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Sözlerine ''Ciddi bir olayı atladık. Sizler beni, Allah beni seviyormuş'' diye başlayan Özhan Canaydın, genel cerrahideki en ağır operasyonlardan birini geçirdiğini anlattı.

Başkan Canaydın, pankreasta bir kitle tespit edildiğini ve çok erken yakalandığını kaydederek, ''Hocam, 45 bin ekip ameliyat içinde gördüğü ender vakalardan biri olduğunu söylüyor. Bunu hiçbir yere hoplamadan zıplamadan Allah'ın izniyle söküp attık, gitti. Aslan gibi karşınızdayım, ayaktayım yıkılmadım'' diye konuştu.

Erken tanının önemine değinen Canaydın, şöyle devam etti: ''Bu olay, insanın hayatına değer vermesinin, kontrollerini zamanında yaptırmasının çok önemli bir göstergesi. Önemli bir macera geçirdim. Galatasaray büyük bir camia. Birdenbire dünyanın her yerinden bana yardım elini uzattı insanlar. Hocam 'Derhal ABD'ye beraber gidelim' deyip, bu konunun ilk 5 içindeki adamını buldu. Ben de 'Siz ne düşünüyorsunuz? Ona göre hareket edeceğim' dedim. Kendisi de 'Bu konuda sizi yabancıların eline bırakmaya içim el vermiyor' yanıtını verdi.

Baktım Galatasaraylı, güvendim. Ama sol tarafımdaki doktorum Koray Acarlı Fenerli, o da damadımın sınıf arkadaşı, ona da güvendim. Anestezi uzmanım Beşiktaşlı, günde 2 paket sigara içen bir hastanın 8 saatlik ameliyatında kontrolü Beşiktaşlıya bıraktık.'' Erken teşhisi yapan Acıbadem Hastanesi'ne de teşekkür eden Canaydın, bu hastaneyi de ziyaret edeceğini söyledi.

''ASLAN GİBİYİM''

''Aslan gibiyim'' diyen başkan Canaydın, Atatürk'ün dediği ''Kendinizi Türk hekimlerine emanet edin'' ifadesini tekrarladı. Hastane yatırımlarının bu kadar olduğunu bilmediğini anlatan Özhan Canaydın, ''Ben bu kadar bilmiyordum, dünyanın her yerinde ziyaret vesilesiyle hastane gezdim ama Türkiye'de çok ilerlemişiz, çok mutlu oldum.

Doktorum beni Sion maçına getirecekti, ben korktum. Bu ekip karaciğer transplantasyonunda da kuvvetli, 8 saat benimle uğraştılar. Ne mutlu ki, ben bu meret hastalığı bu ekibe bırakmıştım. Çok şükür milli takımı kurduk, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı olarak'' şeklinde konuştu. Canaydın, bundan sonra hiçbir hastanın ne Amerika'ya, ne de Avrupa'ya gitme ihtiyacının olacağını sanmadığını ifade etti.

''HER KÖTÜLÜĞÜN BİR İYİ YANI VARDIR''

Basın toplantısında herkese teşekkür eden Özhan Canaydın, ''Her kötülüğün iyi bir yanı vardır'' diye bir söz bulunduğunu, kendisinin de bu ameliyat olayında ne kadar çok seveninin olduğunu gördüğünü anlattı. Canaydın, bütün Türkiye'den, bütün kulüp başkanlarından, politikadaki en üst merciden en alt noktaya kadar bu kadar sevenimin olmasının, bu ekip ve bu moral gücüyle bu duruma gelmesine neden olduğunu söyledi.

''GALATASARAYIMIZ DAHA DA İYİ GİDECEK''

Canaydın, Galatasaray'ın iyi gittiğini, bundan sonra da iyi gideceğini belirtti. Dimdik ayakta olduğunu tekrarlayan başkan Canaydın, Kayserispor maçında rakip futbolcuların geçmiş olsun dileklerini içeren pankart açmalarından çok duygulandığını söyledi. Bu pankartı gördükten sonra anında Kayserispor Kulübü Onursal Başkanı ve Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye telefon açtığını dile getiren Özhan Canaydın, ''O da ismimi görünce cevap verdi. Biz üç büyük kulüp olarak bunu birbirimize her zaman yaparız ama Anadolu'ya yayılması önemli. Çok duygulandım'' dedi.

Canaydın, şöyle devam etti: ''İnsanın seveni kadar sevmeyeni de olacak felsefem vardır benim. Ama şu an öğrendim ki, sevenim çok çok fazla. 3-5 tane yazar çizer aleyhimde olabilir. O gece yarıları ekran arkasında yüreklenip, sitelere yazan sevmeyenler olabilir, olacaktır. Onlar bizi yüreklendirir. Biz aynı hız, aynı şevk, hiçbir şey beklemeden tek hedef Galatasaray'a hizmetimizi devam ettiririz.''

''HERKESLE ŞAKALAŞTI''

Basın toplantısında sürekli şakalar yapan başkan Özhan Canaydın'ın neşeli oluşu dikkati çekti. Toplantı odasına girişi sırasında orada bulunan yönetim kurulu arkadaşlarına ''İnsan bir ayağa kalkar, başkanınız geldi'' diye takılan Canaydın, yanında oturan Fenerbahçe taraftarı Prof. Dr. Koray Acarlı'ya ''Kendisi bana, 'Ameliyat sırasında içeriye Fenerbahçe plaketi koydum, her röntgende gözükecek, onu çıkarıp almayacağım' dedi'' diye konuştu.

Acarlı ise Galatasaray camiasına ve sayın başkana kendisine güvendiği için teşekkür ederek, '' Biz de bir Fenerbahçeli olarak elimizden geleni yaptık, plaket koyma ifademiz şakaydı, bu mümkün değildi. Ama içerdeki bütün iplikler sarı-lacivert renkteydi'' dedi.

Başkan Canaydın, burada da söze girerek, ''Ne yapalım baygın halinde buna yetişemedik. Böyle sarı-lacivert diktim diyor ya, eğer bugün istersem servisteki bütün hemşireler sarı-kırmızı giyinir. O kadar Galatasaraylı var ki, hepsine forma dağıttım'' diye karşılık verdi. Başkan Canaydın, toplantıda zaman zaman duygusal anlar da yaşarken, gözlerinin yaşarması dikkati çekti.

Basın toplantısına çok sayıda yönetici ve Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar katıldı. Bazı yöneticilerin Canaydın konuşurken gözlerinin yaşarması dikkati çekerken, başkan yardımcısı Adnan Polat ise toplantıda yer almadı. Özhan Canaydın, ayrıca yardımcısı Sara hanıma ''Sara, eksikleri not et, gün ola harman ola'' diye şaka yaptı. 2. başkan Semih Haznedaroğlu'nun ''Maşallah'' diye seslenmesi üzerine Canaydın, ''Arkam sağlam, ikinci başkanım sen olduktan sonra'' diye yanıt verdi.

DOKTORU İLGİYE ŞAŞIRDI

Ameliyatı yapan doktorlardan Prof. Dr. Münci Kalaycıoğlu, 45 senedir hekim olduğunu ve böyle ilgi gören bir hastayı ameliyat etmediğini söyledi. Çok sayıda hastayı, rektörleri, prensleri, prensesleri ameliyat ettiğin dile getiren Kalaycıoğlu, şunları söyledi:

''Ama şimdiye kadar hiç bu derecede sevilen, Türkiye'ye mal olmuş, Galatasaray'a başkan olmuş bir kişiyi ameliyat edeceğim aklıma gelmezdi. Bu yaşımıza, tecrübemize rağmen böyle bir kişinin ameliyatı inanın çok zor ve stresli oldu. Kanının bir yanı kırmızı diğer yanı sarı mı çıkacak diye baktım ama yok öyle bir şey. Pankreastaki kitleyi temizledik, sayın başkanın vücudunda hiç bir şey kalmadı. 3. gün ayağa kalktığında, maça gitmeyi istedi. Sayın Koray Acarlı Fenerli olduğu için engelledi, yoksa sayın başkan bütün maçlarda takımının başında olacaktı, inşallah bundan sonra olacak. Avrupa'ya da gideceğiz. Şampiyonluk maçında sağ tarafına beni, sol tarafına Koray'ı Fenerli olmasına rağmen alacak. Biz de bunun hayalini yaşıyoruz. İnşallah bu sezon Galatasaray UEFA Şampiyonu olur, biz de birlikte o maçı izleriz.''