BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  DÜNYA

Seks hastalığını tedavi etmem

Müslüman öğrenciler alkol ve seks kaynaklı hastalıklara bakmak istemiyor.

Abone ol

Müslüman tıp fakültesi öğrencileri alkol kaynaklı ve seks yoluyla bulaşan hastalıklar hakkındaki derslere girmeyi reddediyor 

The Sunday Times’ın haberine göre, bazı Müslüman tıp fakültesi öğrencileri alkol kaynaklı ve seks yoluyla bulaşan hastalıklar hakkındaki derslere girmeyi reddediyor. Bazı Müslüman öğrenci ve stajyer doktorlar da karşı cinsten olan hastalara bakmak istemiyor.

Haberde, bir erkek öğrencinin mezuniyet sınavında bir kadın hastayı muayene etmeyi reddettiği iddiasına da yer verildi. Haberleri doğrulayan İngiltere Tabipler Birliği öğrencilerden kendilerine, ’alkol ve seks ile ilgili hastalıkları öğrenmeden doktor olmanın yolunu açmaları’ için talep geldiğini açıkladı.

İSLAM DERNEKLERİNDEN DESTEK YOK

Her iki kurum da gelişmeleri endişeyle izlendiklerini belirtirken, ülkedeki Müslüman dernekler de öğrencilere karşı ayaklandı. Öğrencilere destek vermeyeceklerini duyuran Müslüman Doktorlar Federasyonu ve İngiltere İslam Konseyi, öğrencilerin çok ileri gittikleri belirterek şu ifadeleri kullandı: “Artık bu kadarı da fazla! Hz. Muhammed bile ’Büyücülüğü öğrenin ama kullanmayın’ demişti. Alkolü, seksi ve kürtajı ne kadar iyi öğrenirseniz bunlara başvurmanın kötülüklerini de o kadar iyi anlatırsınız.” Öte yandan Sainsbury, eczanelerdeki Müslüman çalışanların doğumu önleyen ertesi gün haplarını satmayı reddettiğini doğruladı.