BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL

Kadir Gecesi’nde bu dua okunur

Bu gece İslam dininde bin aydan daha hayırlı bir gün. Nasıl ibadet edilmeli?

Abone ol

Kur'ân'da adı geçen tek gece Kadir Gecesi'dir. Bu gecede tecelli edecek rahmetin ve ruhanî olayların anlatılması için ayrıca bir sûre inmiştir. Bu sûre Kadr Sûresi'dir. Beş âyetli olan bir sûrede üç defa "Leyletü'l-Kadr" ifadesi açıkça geçer.

Kadir Gecesi neden bin aydan hayırlıdır?

"Bin ay" seksen üç sene dört aylık bir süredir. Geçmişteki salih kimselerin bir ömür boyu kazandıkları manevi mertebeyi bir gece içinde elde etme fırsatıdır. Peygamberimiz, Sahabilere İsrailoğulları'ndan dört kişinin seksen sene boyunca hiç günah işlemeden ibadet ettiklerini anlattı. Sahabiler bunu hayretle karşıladılar. Cebrail Aleyhisselâm geldi, "Yâ Muhammed, ümmetin o birkaç kişinin seksen sene ibadetinde hayrete düştüler. Allah sana ondan daha hayırlısını indirmiştir" diyerek Kadir Suresi'ni okudu ve, "İşte bu senin ve ümmetinin hayran kalışından daha hayırlıdır" buyurdu. Bilindiği gibi "İnnâ enzelnâhü" olarak da bilinen Kadir Suresi'nde, "Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır" buyuruluyor.

Kadir Gecesi hangi duanın okunacağını Hz. Aişe annemizin sorusu üzerine öğreniyoruz. Bir gün Peygamberimize soruyor: "Kadir Gecesi'ne ulaşırsam nasıl dua edeyim?" Peygamberimiz şu duayı okumasını söyledi "Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbü'l- afve fa'fü annî (Allah'ım! Sen affedicisin, kerem sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet.)"

Kaynak: Bugün