BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu davulcular bir başka!

Bu davulcular hiç alışık olduklarımızdan değil. Görünce şaşıracaksınız.

Abone ol

50 yaşındaki Pakize Yayla ve 46 yaşındaki kardeşi Ayşe Yayla, Yeni Mahalle'de 5 yıldır Ramazan aylarında davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyor.

Eşlerini kaybettiklerini ve çocuklarına bakabilmek için bu işi yaptıklarını belirten 2 kardeş, her gece birlikte Avanos sokaklarında geziyor.

Gece karanlığında sokaklarda davul çalmanın kendisini korkutmadığını ifade eden Pakize Yayla, "Ekmek parası için bunu yapıyorum. Başka bir gelirim yoktu ve bu işi yapmaya karar verdim. Komşularımız bizden, bizler de komşularımızdan çok memnunuz" dedi.

Ayşe Yayla ise, mesleklerinin zor olduğunu söyleyerek, herkesin sıcak yatağında yattığı saatlerde sokak sokak dolaşarak insanları sahura kaldırdıklarını belirtti. Yaptıkları iş karşılığında ay sonunda yaklaşık 900 YTL kazanacaklarını ve bu parayla çocukları için bayramlık kıyafet alacaklarını dile getiren Ayşe Yayla, "Bu işi yapmaktan başka çaremiz yoktu. Önceleri zorlandık, ama şimdi gayet rahatız. Zaten tüm komşularımız bizleri tanıdığı için gece saatlerinde rahatlıkla gezebiliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da davul çalmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.