BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL

Kuran-ı Kerim izdihamı

Bedava Kur'an-ı Kerim dağıtılması sırasında izdiham yaşandı.

Abone ol

Sivas'ta Kadir Gecesi dolayısıyla yerel bir gazete tarafından bedava Kur'an-ı Kerim dağıtılması sırasında izdiham yaşandı.

Kentte yayınlanan Sivas'ın Sesi Gazetesi, Kadir Gecesi dolayısıyla İstasyon Caddesi'ndeki gazete binasının önünde işadamları ve bazı firmaların da desteğiyle Kur'an-ı Kerim ve Türkçe mealini dağıtacağını duyurdu.

Gazetenin Kur-an-ı Kerim dağıtacağını duyan vatandaşlar, dağıtım başlamadan önce gazete binasının önünde uzun bir kuyruk oluşturdu.

Dağıtım programına katılan Sivas Müftüsü Mustafa Balık, Sivas'ın Sesi gazetesinin kendilerine Kadir Gecesi dolayısıyla 1000 adet Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Meali'ni ücretsiz olarak dağıtacağını ilettiği zaman çok mutlu olduğunu kaydetti.

Vatandaşlardan hediye edilen Kur'an'ı Kerim'i alarak bir köşeye koymamalarını isteyen Balık, okuyarak istifade etmelerini istedi.

Balık'ın konuşmasının ardından Balık ve gazete sahibi Kamil Doğan vatandaşlara Kur-an-ı Kerim'i dağıtmaya başladı. Bu sırada vatandaşların yoğun
ilgisi nedeniyle gazete önünde yığılma ve izdiham yaşandı.

Gazete görevlileri ve Müftü Balık'ın vatandaşlara sıraya geçmeleri yönündeki uyarılarına rağmen izdiham devam edince arada kalan Müftü Balık, gazete binasının balkonuna çıkmak zorunda kaldı. Balık, vatandaşlardan tek sıraya geçmeleri yönünde istekte bulundu.

Yaşanan izdiham sırasında bazı çocukların ve vatandaşların ezilme tehlikesi yaşadığı görüldü. Kur-an-ı Kerim'i ağıtan gazete görevlileri vatandaşları sık sık sıraya geçmeleri, herkesin bir tane Kur-an-ı Kerim alması ve izdiham yaratmamaları konusunda uyardı. Bu sırada sıranın önüne geçildiği gerekçesiyle bazı vatandaşlar arasında da tartışma yaşandı.

Yığılmanın devam etmesi üzerine gazete binası önüne gelen takviye güvenlik güçleri, duruma müdahale etti. Daha sonra dağıtım, güvenlik güçlerinin kontrolünde devam etti.