BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Çanakkaleye turist akını

Yakın tarihimizde önemli bir yer tutan Çanakkale'ye bahar mevsimiyle birlikte yerli turist yağıyor.

Abone ol

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale'ye bahar mevsimiyle birlikte gelen turist sayısı önemli ölçüde arttı.

Havaların düzelmesiyle birlikte turlar halinde Çanakkale'ye gelen yerli turistler, ilk olarak Çimenlik Kalesi ile burada bulunan Nusret mayın gemisinin maketini ziyaret etti. Özellikle hafta sonları yurdun dört bir yanından Çanakkale'ye otobüslerle gelen öğrenci grupları, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyaretlerinin ardından dönüşte il merkezinde bulunan Çimenlik Kalesi içindeki Nusret mayın gemisinin maketini ve kaleyi gezerken, ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep oldu.

Yüzlerce öğrencinin aynı anda aynı yeri ziyaret etmek istemesi sebebiyle kalenin içinde uzun kuyruklar oluştu. Çimenlik Kalesi içinde bulunan Nusret mayın gemisinin yanı sıra tarihi toplar ve mayınları da yakından inceleyen öğrenciler, tarihi yerleri yerinde görmenin önemine değinerek, "Çanakkale tarihi açıdan önemli bir yerleşim birimi. Buraları görüp gezmek gerçekten çok güzel bir duygu" dedi.

Bu arada, Çanakkale Valiliği'nin önceki yıllarda Gelibolu Milli Parkı'nı ziyaret etmek için Türkiye'nin değişik bölgelerinden otobüslerle Çanakkale'ye gelen öğrenci gruplarının meydana getirdiği kargaşanın önüne geçmek için başlattığı çalışma da bütün hızıyla sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan çalışma neticesinde bütün valiliklere gönderilen yazıda, öğrenci gruplarının
rezervasyonla Çanakkale'ye gelmesi istenmişti. Buna göre Çanakkale'ye
hafta sonlarının yanı sıra hafta içinde de öğrenci grupları rezervasyon
sistemiyle geldiği için kargaşanın da önüne geçiliyor.