BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Camiyi ahır yaptılar' iddiasına cevap

İnönü'nün torunu, CHP'li Gülsün Bilgehan Başbakan'a cevap verdi!

Abone ol
İsmet İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan'dan AK Parti'ye sert sözler! Erdoğan'ın "camileri ahır yaptılar" sözlerinin yalan ve iftira olduğunu söyleyen CHP milletvekili adayı Bilgehan, AK Partili kurmayların Atatürk'e söyleyemediklerini İnönü'ye söylediklerini iddia etti. 

CHP'nin Ankara 2. Bölge'den Milletvekili Adayı, İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in konuğu oldu. 

Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında İnönü'nün CHP'sinin camileri ahır yaptığı suçlamasına yanıt veren Gülsün Bilgehan, "Yalan ve iftira... Atatürk'e söyleyemediklerini İnönü'ye söylüyorlar" dedi. Gülsün Bilgehan şunları kaydetti:

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Bunlar başka dönemlerde de kullanılan yalanlar. Hiç ders almadan aynı yöntemlerle kullanılıyor. İftira Müslümanlıkta günah. Üstelik hayatta olmayan kişileri kullanarak siyaset yapmak doğru değil. Ben bazen kendimi tutuyorun ama İsmet İnönü'nün torunu olduğum için benden daha fazla tepki bekleniyor. Atatürk'e söyleyemediklerini İnönü'ye söylüyorlar. 

İnönü'nün evinde 5 vakit namaz kılınırdı, oruç tutulurdu. Ben onun için isyan ediyorum. O kadar inançlı insanların yaşadığı evde, yatak odasında 'Allah'ın dediği olur' yazan liderin, kutsal ibadet yerlerine bu şekilde yaklaşması benim aklımın almayacağı bir şey. Yalan ve iftira..."