BIST 10.284
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.452,99
HABER /  GÜNCEL

Kraliçe'den tarihi stadyum ziyareti

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, İrlanda'ya yaptığı ziyaretinin ikinci gününde Croke Park stadını ziyaret etti. Stadda 91 yıl önce İngiliz ordusunun açtığı ateş sonucu 14 kişi ölmüştü.

Abone ol

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, tarihi İrlanda ziyaretinin ikinci gününde Dublin kentindeki Croke Park stadını ziyaret etti.

91 yıl önce bu stadyumda yapılan bir futbol maçı sırasında İngiltere ordusunun açtığı ateş sonucu 14 kişi ölmüştü.

Kraliçe, günün daha erken saatlerinde ise 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden İrlandalı askerler için düzenlenen bir anma törenine katıldı.

Dublin Kalesi'nde bu akşam düzenlenecek resepsiyonda ise Kraliçe gezisinin ilk ve tek konuşmasını yapacak.

Kraliçe, son 100 yıldır İrlanda'yı ziyaret eden ilk kraliyet ailesi üyesi.

Bağımsızlık Savaşı'nın sürdüğü Kasım 1920 tarihinde, İngiltere ordusunun Croke Park stadyumunda açtığı ateş sonucu 13 taraftar ve bir futbolcu ölmüştü.

Aynı günün daha erken saatlerinde ise IRA, İngiliz istihbaratı için ajanlık yaptığından şüphelenilen 14 kişiyi öldürmüştü.

BBC muhabiri Peter Hunt, Kraliçe'nin stadyuma adım atmasını "bir zamanlar hayal edilemeyecek olanın norm haline gelmesi" sözleriyle tanımlıyor.

Kraliçe'nin yapacağı konuşmanın da geçmişte Birleşik Krallık ve İrlanda arasında yaşanan zorluklara değineceğini ancak bir özür içermeyeceğinin düşünüldüğünü de ekliyor Hunt.

Kraliçe Elizabeth'in İrlanda ziyareti dört gün sürecek.