BIST 10.336
DOLAR 32,20
EURO 34,75
ALTIN 2.449,42
HABER /  GÜNCEL

Eczacı kalfası doktorun burnunu kırdı

Eczacı kalfası doktorun burnunu kırdı

Abone ol
Seydişehir'de bağlı Gökhöyük köyünde mobil sağlık hizmeti veren aile hekimi Ahmet Ö. (41) muayene odasından çıkmasını istediği eczacı kalfasının saldırısına uğradığını iddia etti. 10 gün iş göremez raporu alan Dr. Ahmet Ö. kendisine saldıran eczacı kalfası Kenan A.'dan şikayetçi oldu.

Doktor Ahmet Ö., Sağlık Müdürlüğü'nün planlı hizmetlerinden biri olan mobil sağlık taraması için dün Gökhöyük köyüne gitti. Ahmet Ö. yaşadığını iddia ettiği olayı anlattı. Doktor Özcan'ın, köyde hastaları muayene ettiği sırada, hastalara yazılan reçeteleri almak isteyen eczacı kalfası Kenan A. (29) odaya girdi. Doktor, eczacı kalfası Kenan A.'ya muayene devam ederken içeriye girmesinin hasta mahremiyetine uygun olmadığını söyleyip dışarı çıkmasını istedi. Kalfa Kenan A. dışarı çıkarken muayene odasındaki masayı da almak istedi. Doktor masanın kendisine lazım olduğunu söyleyip kalfanın masayı dışarıya çıkarmasına da izin vermedi.

Kenan A, doktor Ahmet Ö. ve arkadaşları Gökhöyük köyündeki işlerini tamamlayıp Seydişehir'e dönmek üzere yola çıktıklarında aracıyla yolllarını kesti. Kenan A. aracından inerek doktorların üzerine yürüdü ve araçtan inen doktor Ahmet Ö.'ye kafa attı. Doktor Ahmet Ö. ile saldırgan olduğu iddia edilen kalfa Kenan A. kavga sırasında çeşitli yerlerinden yaralandı. Doktor ve eczacı kalfası olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Doktor Ahmet Ö. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 10 gün iş göremez raporu alırken her iki taraf ta birbirinden şikayetçi oldu. Doktora yapılan saldırıyı kınayan Konya Sağlık Müdürlüğü'nün açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: "Her şartta görev yapmak için çaba gösteren sağlık personelimizin maruz bırakıldığı şiddet vakasını kınıyoruz. Sağlık personelimize dönük her türlü şiddet eylemini nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyoruz.''