BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'yi Marksistler ele geçirdi iddiası

Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Ali Aslan'dan MHP'ye sert sözler

Abone ol
Ülkücü Öğretmenler Birliği (Ülkü Bir) ve Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Ali Aslan, MHP yönetimini bombaladı partinin Marksist ideoloji tarafından ele geçirildiğini iddia etti. Antalya'da 10 yıl süreyle çeşitli kademelerde görev yapan ve halen Avrupa teşkilatlarında din dersi öğretmenliği yapan Aslan'ın en büyük tepkisi ise Bahçeli'nin Fethullan Gülen'e yönelik sözleri oldu.

Halen Ülkü Ocakları Avrupa teşkilatlarında din dersi öğretmenliği yapan Ali Aslan, Devlet Bahçeli'nin Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında söylediği sözleri tasvip etmediğini belirterek, MHP yönetiminin maneviyattan uzaklaştırıldığını, Marksist-Leninist ideolojinin partiyi ele geçirdiğini savundu.

DAYAK YEDİ EVİ BOMBALANDI!

Ülkü Ocakları ve Ülke Bir'in Hatay'dan Muğla'ya kadar yapılanmasında liderlik yapan, ömrünü ülkücü davaya adayan Ali Aslan, 12 Eylül'de önemli sıkıntılar çekmiş. Evinin bombalandığını, üzerine kurşun yağdırıldığını anlatan Aslan, davasına gönül verdiği için dayak yediğini anlattı. Yıllarca uğruna canını ortaya koyduğu ülkücü davayı bugün MHP'nin temsil etmediğini savunan Aslan, ülkücülüğün İslam'dan ayrı düşünülemeyeceğini belirtti. Avrupa'da yaşadığını ve din dersi öğretmenliği yaptığını belirten Ali Aslan, 1969-1970 arasında 10 yıl boyunca Ülkü Bir ve Ülkü Ocakları Başkanlığı yılları ve bugünkü MHP ile ilgili düşüncelerini Cihan Haber Ajansı'na anlattı.

"GÜLEN'E YÖNELİK ELEŞTİRİLER HAKSIZ"

Ali Aslan, Devlet Bahçeli'nin Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili sözlerinin kabul edilebilir olmadığını söyledi. Hocaefendi'nin bahane edilerek, İslam düşmanlığı yapıldığını belirten Aslan, eskiden Komünizmi tehlike gören MHP'lilerin bugün Gülen'i ve İslam'ı tehlike olarak görmelerinin manidar olduğunu dile getirdi. Hocaefendi'nin temsil ettiği düşüncenin Anadolu insanının inancı olduğunun altını çizen Aslan, "MHP'nin düşmanlık yapacağı bütün unsurlar bitti, hepsi çöktü, yok oldu da mı Fethullah Hoca düşmanlığı yapılıyor?" diye sordu. Aslan, bunun altında 'kıskançlık' duygusunun yattığını savundu. Ülkücülerin yıllarca, 'Çırpınırdı Karadeniz' marşını söyleyip Türk Bayrağı'nı Moskova'ya asma iddiasında bulunurken Fethullah Gülen Hocaefendi'nin fikirlerinden ilham alan Gönüllüler Hareketi'nin gayretleri sayesinde 150 ülkede Türk Bayrağı'nın dalgalandığını belirten Aslan, "O bayrağı oraya asanlar Hocaefendi'nin etrafında bütünleşen Müslümanlar oldu. Bayrak oraya asıldı. Bundan da MHP rahatsız oldu. Oralarda hem dilimiz konuşuluyor, hem de İstiklal Marşımız söyleniyor. Bizim hayalimizin ötesinde, bu ülkü gerçekleşti. MHP'de 'ben yapmadım, başkası yapmasın' gibi bir kıskançlık zihniyeti var diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

MHP'Yİ MARKSİSTLER ELE GEÇİRDİ

Bahçeli'nin kıskançlık yaptığı kanaatini taşıyan Ali Aslan, MHP liderinin 'milleti İslam karşıtı bir yere götürmek' istediğini ileri sürdü. MHP'yi yönetenlerin bilinçli şekilde ele geçirildiğini savunan Aslan, "Partiyi şu anda Marksistler kullanıyor. Bugün Türkiye'de MHP din karşıtı olmaya başladı." dedi.

Aslan, sol ideolojiye sahip insanların ise MHP'nin aksine dine ve dindara sahip çıkıp, onlar adına özgürlük istediğine dikkat çekti. Aslan, "MHP'nin dindarlara veya dini yaymak isteyenlere adeta hayat hakkı tanımayan bir konum içerisine girdiğinin farkında mı değil mi, bunu ülkücü arkadaşların tamamının iyi düşünmesi lazım." uyarısında bulundu.
Geçmişte yolunu kesip kendisine dayak atan Marksist düşündeki insanların bugün MHP'de siyaset yaptığını savunan Aslan, "Ben o kanaatteyim. Bana silah çeken adamı partide görüyorum. 12 Eylül'de bana silah çeken Marksist, bugün MHP'de gördüklerim var. Gerektiğinde isimlerini de veririm. Benim kendi köyümde Akseki'de bana silah çekti. Manavgat'ta beni dövmeye çalışan Marksistleri, burada Antalya'da 20 sene sonra partide görünce ben onlara dedim ki; 'Siz ne yapıyorsunuz burada, fikir mi değiştirdiniz?' Dediler ki biz MHP'liyiz, ülkücü değiliz." diye konuştu.

"Bahçeliyi kimse beğenmiyor." diyen Ali Aslan, "Dün şu sokaklarda ülkücü avına çıkan Marksistler partiyi ele geçirdiler. Bugün tabanı temsil edecek bir MHP yok. Hiçbir mesajı da yok. Bu taban bunu desteklemesin artık. Değiştirsin ya da yönetimi bıraksın. MHP, Anadolu insanını temsil etmiyor." görüşünü savundu.

TÜRKEŞ'İN PARTİSİ ONUN FİKRİNE ZIT HAREKET İÇİNDE

MHP'nin Avrupa teşkilatlarında sarığından dolayı Osmanlı padişahlarının tablolarının duvarlardan indirildiğini anlatan Aslan, MHP'nin Türk-İslam ülküsünden uzaklaştırıldığını söyledi. Aslan, "MHP'de eskiden bu düşünce yoktu. Bizim İstanbul'da, gençlik yıllarında 1969 kuşağında böyle bir şey yoktu. 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' düşüncesi vardı. 'Hıra Dağı kadar Müslüman, Tanrıdağı kadar Türküz. Türklük bedenimiz, İslam ruhumuz' vardı. Şimdi bu sloganların hepsi kaldırıldı. Bu inançlar artık teşkilatlarda konuşulmuyor." şeklinde konuştu. Aslan sözlerini şöyle tamamladı: "Türkeş'in açtığı partiyi, onun fikrine de zıt kullanıyorlar. Ben nerede bir dindar, bu partiyi kuran insan varsa bir şekilde diskalifiye edildi. Veya benim gibi aktif politikayı terk etti. MHP eski sloganları hayata geçirseydi, bugün AK Parti diye bir şey olmazdı. Erbakan diye birisi çıkmazdı. Dini hayata geçirmedi, geçirttirmedi. Eskiden ben MHP'liyim diyen insanların kafasında İslamiyet kültürü var. MHP Osmanlıyı beğenmiyor. Zihniyet değişikliği yapılıyor. Eskiden 12 Eylül'de teröristlerden millet camilerde rahat namaz kılsın diye nöbet tutan ülkücüler yarın eline silah alıp cami basarsa şaşmam. Din karşıtı olarak yetiştirilmeye çalışılıyor."