BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  POLİTİKA

Camiler kimin kontrolünde?

CHP cami cinayetinin ardından meydana gelen olaylarla ilgili hükümetten açıklama istiyor

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, ''Camiler, Diyanet'in kontrolünde mi, yoksa bazı tarikat ve cemaatlerin kontrolünde mi?'' diye sordu.

Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Zafer Bayramı törenlerinde 4 kişinin Lübnan'a asker gönderilmesini protesto etmesinden sonra yaşanan olaylarla ilişkin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya mektup gönderdiğini belirtti. Mehmet Sevigen, ''linç kültürünün övülmesinin yanlış olduğunu'' belirttiği uyarı mektubundan 48 saat sonra Fatih'teki İsmailağa Camii'nde imam Bayram Ali Öztürk'ü öldüren Mustafa Erdal'ın linç edildiğini, bunun da İstanbul'u kargaşaya sürüklediğini savundu.

İstanbul'da son bir ayda meydana gelen gasp, hırsızlık, cinayet, konut ve işyeri soygunu, tecavüz olaylarının açıklanmasını isteyen Sevigen, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''Son olayda, Bayram Ali Öztürk'ü öldüren saldırganın linç edildiği açık. Emniyet neden apar topar 'intihar etti' açıklaması yaptı? Emniyet kimi ve kimleri koruyor? Camiler, Diyanetin kontrolünde mi yoksa bazı tarikat ve cemaatlerin kontrolünde mi? Bu cinayetler, tarikatların kendi içindeki çekişmeden mi kaynaklanıyor? Emniyet bunu takip etmezse, önümüzdeki günlerde bu linç kültürünün yaygınlaşmasından ve daha başka cinayetlerin işlenmesinden endişe duymuyor musunuz? Ülke bu tür olaylarla geriliyor. Herkesin aklını başına alması ve bu ülkenin sahipsiz olmadığını göstermek için bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?''