BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  GÜNCEL

Rögar kapakları çıldırtıyor

Kent içinde kaza yapan araç sahiplerinin yüzde 40'ının nedeni rögar kapakları.

Abone ol

Sigorta şirketi yetkilileri, kent içinde kaza yapan araç sahiplerinin yüzde 40'ının, maddi hasarların nedeni olarak, ''rögar kapaklarını'' gösterdiklerini belirttiler.

Araçların kaza durumunda hasar bedellerini karşılamayı taahhüt eden sigorta şirketi yetkilileri, yol seviyesinin üzerinde veya altında bulunan rögar kapaklarına çarpma sonucu meydana gelen kazaların, ''tek taraflı'' olarak değerlendirilmesi nedeniyle, önemli miktarda maddi zarara uğradıklarını anlattılar.

Yetkililer, ''Usulüne uygun işaret ya da levha konulmamasının kazaya yol açtığını, ilgili belediyenin gerekli bakım ve onarımı yapmaması nedeniyle kusurlu olduğunu'' iddia eden bazı sigorta şirketlerinin, ''hasar bedelini belediyenin karşılaması istemiyle'' dava açtıklarını anımsattılar. Otomobil tamir servisi yetkilileri de özellikle yeni yapılan yolların araçlarda hasara neden olduğunu, rögar kapaklarının da çok ciddi kazalara neden olduğuna kaydettiler.

Araç sahiplerinin yollardaki çukurlardan ve rögar kapaklarından kurtulmak için adeta ''slalom'' yaptığını belirten yetkililer, özellikle kapağı açık veya çalınmış rögar çukurlarına karşı sürücüleri uyardılar. Rögar kapaklarından kaçmak isterken kaza yapan bir çok sürücü olduğunu ifade eden yetkililer, bu şekilde kaza yapan bir aracın rögar kapağından kaçmak isterken karşı şeride geçerek bir ağaca çarptığını anlattılar.